Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σε περιοχές του ανατολικού Πηλίου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βρέθηκε χθες στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου «Ζαγορίν», καθώς και στο χωριό του Πουρίου ώστε να διαπιστώσει και να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στις καλλιέργειες η πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή στις 10/07/2019.
Ο κ. Μεϊκόπουλος  συναντήθηκε αρχικά με το νέο Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» κ. Γιάννη Κράβαρη, τον οποίο και συνεχάρη και για την πρόσφατη εκλογή του και στη συνέχεια ενημερώθηκε για τις επιπτώσεις που είχε στην καλλιέργεια του Συνεταιρισμού η πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και για τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει προς αποκατάσταση. Όπως πληροφορήθηκε ο Βουλευτής τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ ήδη βρίσκονται στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών.


Στη συνέχεια ο βουλευτής βρέθηκε στο Πουρί όπου, όπως διαπίστωσε, οι καλλιέργειες έχουν πληγεί σημαντικά και σε μεγάλο εύρος από την χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης. Εκεί συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκο Χιώτη, με τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου κκ. Κων/νο Χιώτη και Βασιλείου, καθώς και με το Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Δημήτριο-Μαρίνο Χιώτη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ ήταν άμεση και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης των ζημιών. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η δίκαιη, αντικειμενική και άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, αν είναι εφικτό και πριν τη συγκομιδή. Μάλιστα δεσμεύθηκε ο ίδιος να προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς το αρμόδιο Υπουργείο για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Για τον κ. Μεϊκόπουλο «οι αποζημιώσεις των καλλιεργητών θα πρέπει να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό καθώς ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, όπως και το Πήλιο γενικότερα έχει πληγεί τον τελευταίο καιρό από ακραία καιρικά φαινόμενα, κάτι που σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής δυσχεραίνει σημαντικά την αγροτική παραγωγή του τόπου. Άμεση προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσει η διευκόλυνση των καλλιεργητών και η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το