Τοπικά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα των ΕΛΤΑ Βόλου

«Σε Απάντηση σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Α. Μεϊκόπουλου για  τα ΕΛΤΑ ο αρμόδιος υπουργός απάντησε πως πραγματοποιείται πρόγραμμα μετασχηματισμού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό και αν τελικά τα ΕΛΤΑ Βόλου θα ενισχυθούν με το απαραίτητο προσωπικό διανομέων. Ο βουλευτής κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης  καλώντας τον να απαντήσει στη Βουλή αν θα ενισχύσει τα ΕΛΤΑ Βόλου με επιπλέον διανομείς για να σταματήσουν επιτέλους τα φαινόμενα της καθυστέρησης στη διανομή της αλληλογραφίας.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, από τα 63 άτομα που εργάζονταν στα ΕΛΤΑ Μαγνησίας τα 26 εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 22/02/2021, αφήνοντας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Μαγνησία με μόλις 37 υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση της αλληλογραφίας πληθυσμού άνω των 200.000 κατοίκων με πολλές ορεινές, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές.
«Ήδη, οι διαμαρτυρίες πολιτών του Βόλου για την καθυστέρηση στη διανομή της αλληλογραφίας μέχρι και εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι εκτεταμένες. με τον τοπικό τύπο να καταγράφει συστηματικά περιστατικά όπου λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου παραδίδονται έως και 15 ημέρες από την ημερομηνία λήξης τους», τόνισε ο Βουλευτής.
Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη τετραετία έλαβε μέτρα διάσωσης του Οργανισμού και διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του, ενώ ανέλαβε και πρωτοβουλίες για την είσπραξη του συνόλου των οφειλών που εκκρεμούσαν προς τα ΕΛΤΑ από το 2012 από πολυάριθμους φορείς του Δημοσίου και ταυτόχρονα κατέβαλε την καθολική υπηρεσία που οφειλόταν από το 2013. Το αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών ήταν μέχρι τα μέσα του 2019 τα ΕΛΤΑ να έχουν εισροή στα ταμεία τους περίπου 90 εκ. ευρώ.
«Σήμερα το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου καλούνται πλέον να εξυπηρετήσουν μόλις οκτώ διανομείς, διαμορφώνοντας συνθήκες ασφυκτικής πίεσης στους εργαζόμενους για την κάλυψη του όγκου της αλληλογραφίας, ενώ η νέα κατάσταση προοιωνίζει ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας», ανέφερε ο Βουλευτής, καλώντας τον Υπουργό να απαντήσει αν θα στελεχώσει επιτέλους τα ΕΛΤΑ Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό διανομέων, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της καθυστέρησης στη διανομή της αλληλογραφίας που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το