Αθλητισμός

Ο Αλ. Παπακωνσταντίνου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του αθλητικού κέντρου της Νίκης ύψους 400.00 ευρώ

Τη χρηματοδότηση του αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου της Νίκης στον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, ύψους 400.000 ευρώ, αναλαμβάνει ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου, αλλά σκοπός του είναι να γίνει και άνοιγμα προς τους φίλους του συλλόγου. «Είναι μια ιστορική στιγμή για τη Νίκη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Στέργιος Φάτσης.
Ένα έργο πνοής για τη Νίκη είναι έτοιμο για την υλοποίησή του. Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής έγινε γνωστό πως η εταιρεία «Μαγνήτων Νίκη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία», συμφερόντων του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου στον χώρο του ΟΣΕ, ύψους 400.000 ευρώ. Από την πλευρά της η ΓΑΙΑΟΣΕ θα λαμβάνει το 5% του τζίρου μετά την πενταετία που έχει συμφωνηθεί. Το μόνο αρνητικό στη χθεσινή συνέλευση ήταν παρουσία λιγοστού κόσμου, που δεν αρμόζει στο μέγεθος του συγκεκριμένου έργου.

Στην αρχή της Γ.Σ. ο Στέργιος Φάτσης κάλεσε στο βήμα τον πολιτικό μηχανικό Δημήτρη Παπασταύρου, ο οποίος έχει καταγωγή από τον Βόλο και διετέλεσε γενικός αρχηγός σε τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για οκτώ χρόνια. Ο κ. Παπασταύρου εξέφρασε την αγάπη του για τη Νίκη, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοικούντες για το δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει.
Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη», ο οποίος αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα της έκτασης της ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ εξέφρασε και την πικρία του για τη μικρή προσέλευση των μελών του συλλόγου. Από εκεί και πέρα ανέφερε τα εξής:
«Για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και για όλους τους φίλους της Νίκης είναι μια ιστορική στιγμή. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα όνειρο δεκαετιών για τη Νίκη Βόλου, που είναι η αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ και σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» είμαστε τυχεροί γιατί είμαστε παρόντες σε αυτή την εξέλιξη στο σωματείο που είναι πάρα πολύ σημαντική και ιστορικής σημασίας.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει ένα θέμα ημερήσιας διάταξης το οποίο έχει να κάνει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος της εταιρείας «Μαγνήτων Νίκη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία» η οποία είναι 100% συμφερόντων του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος και θα παρουσιάσει το πρότζεκτ της εταιρείας του, σε σχέση με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Περιμένουμε από όλο τον κόσμο να καταθέσει τις απόψεις του, τις ανησυχίες του, και τις προτάσεις του έτσι ώστε να φέρουμε εις πέρας αυτό το μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στη Νέα Ιωνία».
Για το πότε θα αδειάσει ο χώρος του ΟΣΕ είπε: «Με τις τελευταίες κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι και την παρέμβαση του υπουργού τις τελευταίες ημέρες μας υποσχέθηκε πως άμεσα θα φύγουν τα φορτηγά και ότι είναι κινητό από εκεί και θα αδειάσει ο χώρος και επίσης υπάρχει και υπόσχεση από τον διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νικολάου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ, τον οποίο επισκέφτηκα εγώ τον Ιούλιο, ότι τα χρόνια που χάθηκαν από το 2017 μέχρι σήμερα θα δοθούν ως χρόνια χάριτος μέσα στα 29 χρόνια που είναι η σύμβαση γιατί αν μια σύμβαση υπερβεί τα 30 χρόνια τότε είναι υποχρεωμένος να την πάει στην ολομέλεια της Βουλής».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορούν να αρχίσουν άμεσα τα έργα από τη στιγμή που αδειάσει ο χώρος απάντησε: «Βάσει σύμβασης θα πρέπει μέσα σε ένα χρόνο να έχει κατατεθεί η μελέτη και να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο χώρο, που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε μία πενταετία».

Παπακωνσταντίνου: Έργο που θα αναζωογονήσει τη Ν. Ιωνία
Ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το σχέδιό του στη χθεσινή Γ.Σ. με τη βοήθεια του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη, Βασίλη Βενέτη. Ανέφερε ότι επιθυμία του είναι να συμβάλλουν όλοι στην κατασκευή του αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί αυτό, θα αναλάβει ο ίδιος όλη τη χρηματοδότηση.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Νίκη τόνισε ότι το σχέδιό του παραλαμβάνει τους εξής τρεις άξονες: 1_ Πληρωμή μηνιαίας μίσθωσης, στη ΓΑΙΑΟΣΕ, 2) επένδυση 400.000 ευρώ για διαμόρφωση εξωτερικού χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων (πενταετές σχέδιο ανάπτυξης) και 3) δυνατότητα στα τμήματα να διοργανώνουν εθνικά και διεθνή τουρνουά με τη χρήση ξενώνων της εγκατάστασης.
«Τα σχέδιά μας για τον χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ δεν είναι κάτι καινούργιο. Ένας στόχος που είχαμε θέσει από πέρσι ως ΠΑΕ, ήταν να δώσουμε έμφαση στην υποδομή, στις εγκαταστάσεις και στην περιουσία που έχει η Ερασιτεχνική. Τον σκοπό για τον χώρο του ΟΣΕ τον ξέρουμε όλοι, είναι η κατασκευή ενός αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου, που θα δώσει ομορφιά στη Ν. Ιωνία και θα αναζωογονήσει την περιοχή, ενώ θα δημιουργήσει και θέσεις εργασίας. Έτσι θα αποκτήσει νέους χώρους η Ακαδημία, θα υπάρχουν μουσειακός χώρος, αίθουσες συσκέψεων και ξενώνες.
Ο σκοπός μας είναι να γίνει ένα ωραίο έργο που θα βοηθήσει όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, είναι πολύ πιθανόν να γίνει άνοιγμα στον κόσμο μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να συμβάλει όποιος θέλει σ’ αυτό το εγχείρημα. Αν όχι, τότε αναγκαστικά θα το χρηματοδοτήσουμε εμείς» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Παπακωνσταντίνου

Άκαρπη η χθεσινή τηλεδιάσκεψη
Πριν τη χθεσινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Την ΠΑΕ Νίκη εκπροσώπησαν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης, αλλά ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν προέκυψε. Όπως αποκάλυψε ο πρώτος, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τα 2/5 του συνεταιρισμού, προκειμένου να προκαλέσουν τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για το θέμα της αναδιάρθρωσης.
«Θα προχωρήσουμε για τη Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού όσο γίνεται, αλλά από τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έχουμε τα 2/5 που απαιτούνται, είναι δύσκολο. Ωστόσο μία έκτακτη Γ.Σ. έχει δύναμη και μετά από όποιες αποφάσεις παρθούν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2. Επομένως σίγουρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες υπογραφές.
Οι περισσότερες ομάδες διστάζουν γιατί θεωρούν ότι είναι άσκοπη κίνηση. Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι μία Γενική Συνέλευση ενός συνεταιρισμού έχει να συγκληθεί πάνω από έναν χρόνο, πράγμα που είναι απαράδεκτο. Μία Γ.Σ., που είναι το ανώτατο όργανο, πρέπει να διεξάγεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό για μένα θεωρείται αυτονόητο, αλλά στην Ελλάδα είναι δύσκολο» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να μη γίνει αναδιάρθρωση.

«Θεωρώ ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Όσο περισσότερο καθυστερούν, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αναδιάρθρωση. Μετά θα πρέπει να πάμε σε ένα σενάριο μη αναδιάρθρωσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κάτι βέβαια που οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ και οι οκτώ που έρχονται από την Γ’ Εθνική θέλουν να αποφύγουν.
Βασικός στόχος είναι να κάνουμε μια Γενική Συνέλευση, προκειμένου να πιέσουμε για αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2. Από εκεί και πέρα, αν το χρονοδιάγραμμα στενεύει ή κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να κινηθούμε ουσιαστικά σε σενάριο, όπου δεν θα γίνει αναδιάρθρωση πουθενά. Αυτό θεωρούμε πιο δίκαιο» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το