Τοπικά

O Αλ. Μεϊκόπουλος στον Υπουργό Παιδείας για το θέμα των αμετάθετων εκπαιδευτικών Α’βαθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή, με θέμα τις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 11 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 «περί υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Π.Ε.)», συμμετείχε σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Αμανατίδης Ιωάννης, Στέφος Ιωάννης και Παπαδόπουλος Νικόλαος, καθώς και πενταμελής αντιπροσωπεία των αμετάθετων εκπαιδευτικών κοινών ειδικοτήτων Α’βάθμιας Εκπαίδευσης.

Με βάση τις ανωτέρω υπουργικές αποφάσεις, δρομολογήθηκαν, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2013-2014, μετατάξεις καθηγητών από την Β’βάθμια Εκπαίδευση στην Α’βάθμια, καταλαμβάνοντας θέσεις οι οποίες, για τις ίδιες ειδικότητες, φυσιολογικά θα καλύπτονταν από μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας. Αυτό είχε ως συνέπεια να ακυρώνονται ή να αλλοιώνονται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α’βάθμιας, οι οποίοι ανάλογα με τις επιλογές τους παρέμεναν αμετάθετοι, ή μετατίθονταν πολύ πιο μακριά από την 1η, 2η, ή και 3η επιλογή τους.
Με το άρθρο 44 του σχεδίου νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», έγινε προσπάθεια εξομάλυνσης των αρνητικών συνεπειών που είχαν στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης οι εν λόγω υπουργικές αποφάσεις, ωστόσο, η ρύθμιση περιλαμβάνει προϋποθέσεις που ουσιαστικά αναφέρονται μόνο στις αιτήσεις των εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2012-2013 και μόνο για την 1η τους επιλογή, ενώ το πρόβλημα επηρέασε όλες τις επιλογές τους, με τη δημιουργία λιγότερων θέσεων σε όλους τους Νομούς.

Ο Βουλευτής από τη μεριά του, τόνισε την ανάγκη να αποκατασταθούν κατά το καλύτερο δυνατό οι εκπαιδευτικοί Α’βάθμιας Εκπαίδευσης που επλήγησαν, ενώ παρότρυνε να εξεταστεί η δυνατότητα επαναδιατύπωσης του επίμαχου άρθρου 44, ώστε να επέλθει μια κατά το δυνατόν δικαιότερη αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους με όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που το γεγονός αυτό τους προκαλεί.
Ο Υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να επανεξετάσει το θέμα, ώστε να συμπεριληφθεί στη ρύθμιση μεγαλύτερος αριθμός θιγόμενων εκπαιδευτικών και να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι αδικίες που είχαν δημιουργηθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το