Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στο Υπουργείο Παιδείας για την προώθηση των δράσεων της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Μετά τη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ψηφιοποίηση του αρχείου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και σε συνέχεια της έμπρακτης στήριξης του έργου της, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου με τους καθ’ ύλην αρμόδιους του επιτελείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με το αίτημα της συνδρομής του Υπουργείου στην προώθηση των σχεδιαζόμενων δράσεων της Ακαδημίας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου κ. Παντελής Καλαϊτζίδης.
Συγκεκριμένα, η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, η Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Νομού Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και η «Πορεία Υγείας» Κοιν.Σ.Επ. συνδιοργανώνουν το Συνέδριο «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία». Το Συνέδριο γίνεται με σκοπό την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας του Νομού Μαγνησίας όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Ακόμη, η Ακαδημία έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες του Σεμιναρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας, το οποίο στοχεύει στην ανάδειξη και διάσωση του πλήθους χειρόγραφων κωδίκων που φυλάσσονται σε μονές και δημόσιες βιβλιοθήκες, όπως η Βιβλιοθήκη της Ζαγοράς και των Μηλεών.

Ο κ. Μεϊκόπουλος κατά τη συνάντηση, ανέφερε πως η Ακαδημία, συνδεόμενη με τον ακαδημαϊκό χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, διαδραματίζει ένα σπουδαίο επιστημονικό ρόλο, κάνοντας πιο προσιτό τον χώρο της θεολογίας στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με το Βουλευτή, το Συνέδριο «Εκκλησία, Αναπηρία και Κοινωνία» θα ανοίξει νέους ορίζοντες σχετικά με ζητήματα που αφορούν την κινητική αναπηρία μέσα στην εκκλησιαστική και την ευρύτερη κοινωνική ζωή. Ταυτόχρονα, το Σεμινάριο Ελληνικής Παλαιογραφίας, θα δώσει νέα πνοή στις δημόσιες βιβλιοθήκες του τόπου και μπορεί να συνδεθεί και με δράσεις θρησκευτικού τουρισμού. Επομένως, οι σχεδιαζόμενες δράσεις της Ακαδημίας θα πρέπει να ενισχυθούν, καθώς θα δημιουργήσουν σημαντική κοινωνική υπεραξία για την περιοχή της Μαγνησίας.
Το επιτελείο του Υπουργείου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των περιγραφόμενων δράσεων, ανταποκρίθηκε αρχικά θετικά στο αίτημα για οικονομική αρωγή και δεσμεύτηκε να εξετάσει με προσοχή τις ανωτέρω προτάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το