Τοπικά

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους τρίτεκνους

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρία-Ελίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με τη μοριοδότηση των τριτέκνων οικογενειών για την πρόσληψή τους στον Δημόσιο Τομέα, αν το πρώτο τέκνο της οικογένειας υπερβαίνει το 25ο έτος της ηλικίας του.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αχλαδιανάκη Μανώλη, όπως και το μέλος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Τριών Τέκνων Ν. Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» κα Σούλα Βακουφτσή.

Με βάση τον Ν. 3454/2006, στις προκηρύξεις για την κάλυψη θέσεων στο Δημόσιο, η ειδική μοριοδότηση ενός υποψηφίου που είναι μέλος Τρίτεκνης Οικογένειας παρέχεται σε αυτόν μέχρι το χρονικό σημείο που το πρώτο τέκνο της οικογένειας θα έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του. Αυτό σημαίνει, ότι μετά από αυτό το χρονικό σημείο κανένα μέλος τρίτεκνης οικογένειας δεν λαμβάνει την μοριοδότηση που αντιστοιχεί στην κοινωνική τους ιδιότητα. Αίτημα των Τριτέκνων αποτελεί η αλλαγή του νόμου, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερος.
Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί η Τρίτεκνη Οικογένεια, η οποία σε δύσκολους καιρούς στηρίζει την ελληνική κοινωνία συνεισφέροντας νέους πολίτες και συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μάχη του δημογραφικού.
Η Υπουργός συμφώνησε να εξετάσει το ζήτημα και τις δυνατότητες που υπάρχουν στην επίλυσή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το