Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου

Με το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου συναντήθηκε στις 08/09/2022 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με σκοπό να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα των δομών δημόσιας εκπαίδευσης στην περιοχή, μία «ανάσα» πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος Αντώνιος Μπέκος, η Γενική Γραμματέας Ασημίνα Μωραϊτου, η Ειδική Γραμματέας Πέλλα Διαλεκτού και η Β΄ Ταμίας Σαββίδου Αννίτα,
Βουλευτής και εκπρόσωποι της Ένωσης συμφώνησαν πως μέσα στις απαιτητικές υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει για ακόμα μία φορά η νέα σχολική χρονιά, χρειάζεται η βέλτιστη δυνατή προετοιμασία, αλλά και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να κυλήσει όσο το δυνατόν ομαλότερα το σχολικό έτος, τόσο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να αναφέρει κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι ήδη, λίγες μέρες πριν την έναρξη των σχολείων, έχουν προκύψει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη μαθητική ζωή της Α’Βαθμιας αλλά και της Β΄Βαθμιας εκπαίδευσης του Νομού.

«Η έναρξη των νέων ολοήμερων σχολείων στη Μαγνησία με διευρυμένο ωράριο αλλά χωρίς προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας εν μέσω πανδημίας, τα σημαντικά κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό για την παράλληλη στήριξη των μαθητών της Μαγνησίας με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί μαθητές των ΕΠΑΛ της περιοχής θα αναγκάζονται να επιβαρύνονται καθημερινά με το κόστος μετακίνησης από και προς τα σχολεία, καθώς η κυβέρνηση δεν προχωρά στη θέσπιση της δωρεάν μετακίνησης όλων των μαθητών των υπερτοπικών σχολείων, είναι μόνο μερικά από τα βασικά θέματα που παραμένουν χωρίς λύση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, ενημερώνοντας ότι για τα ζητήματα αυτά έχει ασκήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα κοινοβουλευτικό έλεγχο με κατάθεση σειράς Ερωτήσεων.

Ειδικά για το πρόβλημα των ελλείψεων εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη, οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέφεραν ότι ο θεσμός τείνει να οδηγηθεί σε απαξίωση, καθώς χρόνο με το χρόνο τα παιδιά της Μαγνησίας μένουν με λιγότερους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αναγκάζονται να εναλλάσσονται στα καθήκοντά τους ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται το βασικό στοιχείο του θεσμού της παράλληλης στήριξης που είναι το ασφαλές και μόνιμο εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά και η εξειδικευμένη αντιμετώπιση με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μαθητή.

Ο Βουλευτής, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στις πρόσφατες επισκέψεις του στις Διευθύνσεις Α’Βαθμιας και Β’Βαθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας ζήτησε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με τους εκπροσώπους της Ένωσης να τονίζουν ότι λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι τα κενά εκπαιδευτικών είναι πολλά. Ειδικά όσον αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών (καθηγητών μουσικής, οργάνων κ.α.), το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, με πολλές θέσεις να παραμένουν μέχρι και σήμερα ακάλυπτες.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Βόλου και ευχήθηκε από καρδιάς καλή θητεία στα νέα μέλη. Από την πλευρά του δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα στη Μαγνησία χρησιμοποιώντας όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το