Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατέθεσε ερώτηση για τη μισθολογική ανισότητα των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Κοινοβουλευτική Ερώτηση για την αδικαιολόγητη μισθολογική ανισότητα των Εθελοντών Μακράς Θητείας μετά την ψήφιση του Ν.4609/2019 κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα στη μισθολογική εξέλιξη των ΕΜΘ αναλόγως με το βαθμό που φέρουν αλλά και να αρθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση η αδικαιολόγητη μισθολογική ανισότητα που έχει προκύψει. Την Ερώτηση συνυπέγραψαν οι αρμόδιοι Τομεάρχες Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας Θοδωρής και κ. Τσίπρας Γιώργος.
Όπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ν. 4609/2019 έδωσε στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό αξιωματικού με σκοπό την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση με τη θέσπιση νέου μισθολογικού κλιμακίου.
15 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η μισθολογική εξέλιξη των ΕΜΘ δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, με αποτέλεσμα κάποιοι να πληρώνονται βάσει μισθολογικού κλιμακίου που αντιστοιχεί σε βαθμό Ανθυπασπιστή, παρότι έχουν ήδη προαχθεί στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού και αντίστοιχων.
Η εξέλιξη και προσαρμογή του μισθού των εν λόγω στρατιωτικών θα επηρεάσει τη βάση υπολογισμού της ποσοστιαίας αναλογίας των υπολοίπων εργοδοτικών παροχών που προστίθενται στο ύψος του βασικού μισθού και αποτελούν το συνολικό μέγεθος των αποδοχών.
«Αυτό που συμβαίνει είναι οξύμωρο, καθώς οι στρατιωτικοί είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα, την ευθύνη και τις αρμοδιότητες του αξιωματικού, αλλά δε λαμβάνουν τον αντίστοιχο μισθό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε και άλλο ένα ζήτημα που δημιουργείται από την ανισότητα αυτή και αφορά στον υπολογισμό των μερισμάτων, της σύνταξης και του εφάπαξ γι΄ αυτούς που αποστρατεύονται με το βαθμό αξιωματικού, εφόσον δε λάβουν τις αποδοχές που αντιστοιχούν στο βαθμό που φέρουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το