Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τις καταστροφές στην αγροτική παραγωγή στο Πήλιο από την χαλαζόπτωση 

Άμεση επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Π. Κουτσάφτη είχε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την έκταση των ζημιών στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, εξαιτίας της χθεσινής χαλαζόπτωσης. Όπως πληροφορήθηκε οι ζημιές κατά προσέγγιση υπερβαίνουν το 60% της παραγωγής μήλων στη Ζαγορά, γεγονός που σημαίνει για κάποιους παραγωγούς έως και πλήρη οικονομική καταστροφή, ενώ μεγάλες ζημιές καταγράφονται και σε άλλα αγροτικά προϊόντα και φρούτα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πουρίου και Μακρυράχης. Η χαλαζόπτωση ήταν μικρή μεν σε διάρκεια αλλά αρκετή για να προκαλέσει τεράστιες ζημιές στα αγροτικά προϊόντα. Όπως πληροφορήθηκε ο Βουλευτής, η ανταπόκριση από τον ΕΛΓΑ ήταν άμεση και ήδη στην περιοχή βρίσκονται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών.

Ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων, καθώς οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας πρέπει να στηρίζονται, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να ελέγξουν όπως τα καιρικά φαινόμενα.
Επιπλέον ο κ. Μεϊκόπουλος εξέφρασε τη λύπη και την οδύνη του για την καταστροφή της Χαλκιδικής όπου εκεί το σημαντικότερο όλων ήταν η απώλεια ανθρώπινων ζωών.
“Η κλιματική αλλαγή που εξελίσσεται σε κλιματική κρίση, όπως φαίνεται, είναι εδώ και μας έχει χτυπήσει την πόρτα προ πολλού. Οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε οργανωμένα σύμφωνα με τα σύγχρονα μοντέλα πολιτικής προστασίας, μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, για το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.
Το περιβάλλον είναι η προίκα που δίνουμε στις επόμενες γενιές. Η φύση, ο πλανήτης μας, είναι το ενδιαίτημά μας και κάθε μας ενέργεια έχει την ανάλογη επίπτωση σ’ αυτήν και στη συνέχεια στις ζωές μας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κ. Μεϊκόπουλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το