Τοπικά

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Δήλωση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

“Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου. Τιμούμε τα ηρωικά παιδιά που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο. Τιμούμε τις οικογένειές τους που στέκονται σύμμαχοι δίπλα τους. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό των νοσοκομείων που συνδράμει επιστημονικά και ανθρώπινα, και φυσικά τους εθελοντές.
Θετική είδηση αποτελεί ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών και εφήβων με καρκίνο πετυχαίνουν την πλήρη ίαση χάρη στα νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά εργαλεία που είναι πλέον διαθέσιμα. Αυτό προϋποθέτει σαφώς ότι η πολιτεία εξασφαλίζει έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση όλων στη θεραπεία, επενδύει στη στελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων, με όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες, στον εξοπλισμό τους, και μεριμνά για την ψυχοκοινωνική τους υποστήριξη.
Η φετινή ημέρα βρίσκει τα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» με τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργεία και σοβαρά προβλήματα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Λίγες ημέρες πριν, ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναγκάστηκε να διακόψει τις προγραμματισμένες τακτικές επεμβάσεις λόγω έλλειψης προσωπικού, όπου τελικά δόθηκε και πάλι μια προσωρινή μόνο λύση.
Η υπόθεση του παιδικού καρκίνου δεν μπορεί να είναι υπόθεση κέρδους, ούτε να οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των οικογενειών. Ας τιμούμε, λοιπόν, την ημέρα αυτή έμπρακτα με δωρεάν πρόσβαση των παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και περίθαλψης, ώστε να μετρούμε κάθε χρόνο όλο και περισσότερες νίκες τους απέναντι στον καρκίνο”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Aπεργία στις λαϊκές αγορές την Τρίτη σε όλη τη Θεσσαλία

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας, οι λαϊκές αγορές στη…

15 Φεβρουαρίου 2024

ΕΔΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με αφορμή τις ζημιές που…

15 Φεβρουαρίου 2024

“Απαράδεκτη πολιτική μικρότητα η αναφορά σε προσωπικά συμφέροντα”

Πολίτες και εκπρόσωποι πρωτοβουλιών, συλλόγων και επιτροπών ζητούν από την Περιφέρεια να ανακαλέσει και να…

15 Φεβρουαρίου 2024

Αγροτιά

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας στηρίζει τα αιτήματα των αγροτών στην προσπάθεια που κάνουν…

15 Φεβρουαρίου 2024

Ένας ασθενής με κορωνοϊό στο “Αχιλλοπούλειο”

Ένας μόνο ασθενής νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Ειδικότερα πρόκειται για 77χρονο που νοσηλεύεται…

15 Φεβρουαρίου 2024

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Ένταση και δακρυγόνα στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το νομοσχέδια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν…

15 Φεβρουαρίου 2024