Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει παραδοσιακά η αλιεία στην οικονομία του τόπου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αποστέλλοντας μάλιστα και επιστολή προς τον Υπουργό κ. Φώτιο-Φανούριο Κουβέλη, μεταφέροντας το αίτημα του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου και του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου για άμεση επαναλειτουργία του Λιμενικού Σταθμού ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Όπως εξέθεσε ο Βουλευτής στην επιστολή του αλλά και προφορικά στους αρμόδιους του Υπουργείου, μετά την κατάργηση του λιμενικού σταθμού Αγ. Ιωάννη στο Μούρεσι το 2015, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, ουσιαστικά, δηλαδή, καμία αστυνόμευση στο Αν. Πήλιο και στις ακτές της Ανατολικής Μαγνησίας από την Σκιάθο μέχρι τον Αγιόκαμπο Λάρισας.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, με την κατάργηση του λιμενικού σταθμού, είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες των αλιέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για αύξηση των φαινομένων άναρχης και παράνομης αλιείας, η οποία μπορεί να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στα ιχθυαποθέματα του Β. Δ. Αιγαίου. Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την περίπτωση και να δώσει μία άμεση λύση στο εν λόγω ζήτημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το