Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στους επίσημους Αγιασμούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που τελέστηκαν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, το 3ο ΓΕΛ Βόλου και το Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά που ξεκινά με την ελπίδα και την προσδοκία μαθητών και μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων ότι θα κυλήσει ομαλά μετά τις δύσκολες χρονιές που προηγήθηκαν. Οι προκλήσεις δεν λείπουν καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος λόγω της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που έχουν καταφέρει πλήγμα και συνεχίζουν να ροκανίζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρει: «Φέτος, τα σχολεία ανοίγουν και πάλι με πολυάριθμα τμήματα και ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας, ενώ μεγάλο ερωτηματικό παραμένει αν θα θερμαίνονται σωστά τους χειμερινούς μήνες. Τα κενά των εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, την Παράλληλη Στήριξη και τα Τμήματα Ένταξης υπονομεύουν την ομαλή και ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία, και την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ. Επιπλέον, μέσα στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, οι δυσκολίες των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές εντείνονται λόγω των προβλημάτων ανεύρεσης στέγης και κάλυψης του ενοικίου και των υπέρογκων λογαριασμών.

Είναι ευθύνη όλων μας τα σχολεία να λειτουργούν ομαλά, σε συνθήκες κανονικότητας, ως καταφύγια γνώσης, δημιουργικής σκέψης και παραγωγής εφοδίων για τα παιδιά.
Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς καλή και δημιουργική σχολική Χρονιά με υγεία, πρόοδο και κουράγιο.

Καλή αρχή για τα πρωτάκια μας!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το