Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τη μείωση του προϋπολογισμού του «Αχιλλοπούλειου»

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος εκτιμά ότι η στάση της ένωσης νοσοκομειακών γιατρών, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την τελευταία ανακοίνωση για τα οικονομικά του Νοσοκομείου Βόλου, δικαιώνει την ανησυχία του ως βουλευτή η οποία εκδηλώθηκε με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τους κινδύνους από τη μείωση του προϋπολογισμού του «Αχιλλοπούλειου». Ο ίδιος δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά του προς το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, τους γιατρούς του Νοσοκομείου και τον συνδικαλιστικό τους φορέα της ΕΙΝΚΥΜ που επίσημα ζητά την παρέμβαση όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος:
Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ της 15.10.2019 που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Μαλινδρέτο και το γ.γ. κ. Καραμέτο εκφράζει σαφή ανησυχία και στην πραγματικότητα αναγνωρίζει και παραδέχεται πως υπάρχει πρόβλημα με το προϋπολογισμό του Νοσοκομείου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Με ανησυχία και ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις αναφορικά στη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου του Βόλου. Αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιμένει το Νοσοκομείο να λειτουργήσει με το ένα δέκατο των χρημάτων που χρειάζεται για τα λειτουργικά του έξοδα». Επιπλέον, ζητά την παρέμβαση όλων των βουλευτών του Νομού Μαγνησίας και των άλλων θεσμικών παραγόντων προκειμένου να μη μειωθεί η χρηματοδότηση, επισημαίνοντας ότι: «Πρέπει να εξασφαλισθεί η άμεση απελευθέρωση των αναγκαίων κονδυλίων (είτε τακτική είτε και έκτακτη επιχορήγηση) ώστε να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου».

Η στάση αυτή της ΕΙΝΚΥΜ επιβεβαιώνει και δικαιώνει την ανησυχία μου ως βουλευτή Μαγνησίας που εκδηλώθηκε μέσω της κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τους κινδύνους από τη μείωση του προϋπολογισμού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου, ενώ δεν αφήνει περιθώρια να χαρακτηριστεί ως στείρα αντιπολίτευση. Με την ενέργεια αυτή δηλώνω την αμέριστη υποστήριξη και βοήθειά μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο, το προσωπικό, τους γιατρούς του Νοσοκομείου και τον συνδικαλιστικό τους φορέα της ΕΙΝΚΥΜ που επίσημα ζητά την παρέμβαση όλων των θεσμικών παραγόντων του Νομού.
Θα επικροτήσω κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια για την επίλυση του προβλήματος προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το