Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για τα 50 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος επισημαίνει τα ακόλουθα:

50 χρόνια συμπληρώνονται από την κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας με την επιβολή του καθεστώτος της 21Ης Απριλίου. Μια μαύρη σελίδα που ολοκληρώθηκε με την αιματηρή εξέγερση του Πολυτεχνείου και την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο.
Τιμούμε και θυμόμαστε όλους τους νέους και νέες που αγωνίστηκαν για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Η δημοκρατία που ακολούθησε δεν χαρίστηκε σε αυτό το λαό αλλά κερδήθηκε με αγώνες, θυσία και αίμα, και η προάσπισή της είναι καθήκον όλων.
Η προάσπιση της δημοκρατίας και ο αγώνας ενάντια στην ακροδεξιά παραμένει σήμερα επίκαιρος πιο πολύ από ποτέ με την άνοδο του φασισμού και της ξενοφοβίας.
Ο ελληνικός λαός διαθέτει μνήμη και γνώση, και αυτό να το θυμούνται οι θιασώτες του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας, και οι νοσταλγοί της χουντικής περιόδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το