Πολιτισμός

Ο «Αίας» του Σοφοκλή για δύο παραστάσεις στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τον Μιχάλη Σαράντη και τον Απόστολο Χαντζαρά στον «Αίαντα» του Σοφοκλή. Η παράσταση που παίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές, ανεβαίνει για δυο παραστάσεις στον Βόλο, σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. και τις 9.00 μ.μ., στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί τον βραβευμένο με βραβείο Χορν Μιχάλη Σαράντη και τον ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά, δίνοντας μια πολυεπίπεδη εκδοχή του έργου.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του δημιουργώντας ζωντανά στη σκηνή εικόνες και μνήμες του έργου.


Ο Αίας, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά τον θάνατό του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων.
Ατιμασμένος και απεγνωσμένος αυτοκτονεί.
Τη μετάφραση έχει κάνει ο ποιητής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος.

Συντελεστές: Μετάφραση: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης, ερμηνεία: Μιχάλης Σαράντης, ζωγραφική: Απόστολος Χαντζαράς, βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Ρουμελιώτης, Τίτος Λίτινας, σκηνική επιμέλεια – φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης.
Διάρκεια: 80’.
Παραστάσεις το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. και τις 9.00 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου (τηλ. 2421032818) και το viva.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το