Τοπικά

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης παρών στο συλλαλητήριο του Κιλελέρ την Κυριακή 

Κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Κιλελέρ, απευθύνει ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί τη συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων των αγροτών.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν από 109 χρόνια παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους αποτελεί εξέγερση – σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Τότε οι κολίγοι, αντιμέτωποι με τους τσιφλικάδες και το κράτος τους, με την πάλη που ήταν υπόθεση χρόνων κι όχι ενός μόνο αγώνα, και με τη θυσία τους, κατάφεραν μετά από χρόνια να πάρουν τα χωράφια τους.

Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους “τσιφλικάδες”, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που ορμούν ν’ αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Σήμερα αυτή η πολιτική οδηγεί σε πιο γρήγορη συγκέντρωση της παραγωγής αλλά και της γης σε λίγα χέρια επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών και στη δημιουργία των σύγχρονων τσιφλικιών, μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων και τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, στέκονται εχθρικές απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας (μείωση κόστους παραγωγής, κατάργηση ανοιχτών τιμών, εγγυημένες τιμές κ.ά). Αυτό φάνηκε περίτρανα στα φετινά μπλόκα όπου η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας την ίδια στιγμή που έδωσε πακτωλούς χρημάτων και προνομίων στους αντιπάλους μας, τους εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο και βρίσκεται απέναντί μας, η πολιτική της πρέπει να τσακιστεί στη συνείδηση των αγροτών και κτηνοτρόφων που βλέπουν τον κόπο και τον μόχθο τους να πάει χαμένος και το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς.

Όπως και τότε έτσι και φέτος η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αυταρχισμό, ποινικοποίηση και “αγροτοδικεία” τον δίκαιο αγώνα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν ούτε να ανακόψουν τους αγώνες μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το