Θ Plus

Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του – Δείτε live πού βρίσκεται

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα, και οι κατάσκοποι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) έχουν πιάσει δουλειά και παρακολουθούν τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Άγιος Βασίλης.
Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου των παιδιών εδώ και έξι δεκαετίες. Η ιστοσελίδα της λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) και επιτρέπει σε όσους την επισκέπτονται, να βλέπουν πού ακριβώς βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης.

 

Μάλιστα, η ιστοσελίδα προσφέρει τη δυνατότητα να δουν μικροί και μεγάλοι τρισδιάστατα βίντεο με τον Άγιο Βασίλη να ίπταται με το έλκηθρό πάνω από διάφορες πόλεις του κόσμου. Επίσης, αν θέλετε να μάθετε πότε θα φτάσει ο Άγιος Βασίλης στο δικό του σπίτι, μπορεί να στείλει ένα mail στο [email protected] και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το πού ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο.

Πώς ξεκίνησε η NORAD να «παρακολουθεί» τον Άγιο Βασίλη
Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά, παρακολουθεί το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες και πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος. Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη. Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD. Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το