Τοπικά

Ο αγιασμός στο Γυμνάσιο Ιωλκού

Με την παρουσία των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων, πλήθος γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τελέστηκε χθες Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός του Γυμνασίου Ιωλκού. Οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του Γυμνασίου Μπαλαμώτη Ευαγγελία καλωσόρισαν θερμά τους μαθητές και τους ευχήθηκαν μια δημιουργική, αποδοτική και αποτελεσματική σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα. Όπως τονίστηκε ιδιαίτερα, ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του κάθε μαθητή, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία στην καθημερινή τους ζωή. Τέλος, ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνθηκε στους νέους μαθητές του σχολείου, τα «πρωτάκια», τα οποία με το σωστό κλίμα πρέπει να νιώσουν το Γυμνάσιο σαν δεύτερο σπίτι τους.


Το Γυμνάσιο Ιωλκού είναι το μοναδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του κεντροδυτικού Πηλίου. Καλύπτει όλη την περιοχή από τα Χάνια, μέχρι και τα όρια της πόλης του Βόλου. Ιδρύθηκε το 1995 στον πρώην Δήμο Ιωλκού, ενώ τώρα ανήκει στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου. Βρίσκεται στην περιοχή Ανωμαλιά του Αγίου Ονουφρίου.


Στεγάζεται σε ένα όμορφο, σύγχρονο και άνετο κτίριο με στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Είναι ενταγμένο σε ένα ωραίο φυσικό περιβάλλον, σε έναν κατάφυτο λόφο, περιτριγυρισμένο από πεύκα, ενώ λίγα μέτρα από την αυλή του, ξεκινά το δάσος της Ανωμαλιάς. Διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους, όπως αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, εργαστήριο Φυσικής-Χημείας, εργαστήριο Πληροφορικής, Τεχνολογίας, αίθουσα Βιβλιοθήκης που λειτουργεί σαν δανειστική, αλλά και όπου οι μαθητές μπορούν να καθίσουν να διαβάσουν, ενώ ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργεί και σαν αίθουσα προβολών. Επίσης στο κάτω μέρος του κτιρίου υπάρχει και ένα μικρό Γυμναστήριο.


Ο αύλειος χώρος είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει ένα μικρό δασάκι, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και έναν ελεύθερο χώρο με κήπο στο μπροστινό μέρος του κτιρίου. Σε απόσταση περίπου 100 μ. από το σχολείο, μέσα στο πευκοδάσος, υπάρχει και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής από τους σχεδόν 140 μαθητές που φοιτούν σε αυτό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χατζηδάκης: Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Την οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες προανήγγειλε ο…

28 Νοεμβρίου 2023

Αγιασμός στο ΚΗΦΗ Βόλου

Μετά την καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στην περιοχή μας και στη δομή τη Δευτέρα…

28 Νοεμβρίου 2023

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 4.593 αναπληρωτών εκπαιδευτικών – Τα ονόματα στη Μαγνησία

Τις προσλήψεις 4.593 αναπληρωτών ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Οι εκπαιδευτικοί θα καλύψουν…

28 Νοεμβρίου 2023

Γκρέτα Γκέργουιγκ: Τη βραβεύουν ως σκηνοθέτιδα της χρονιάς για την «Barbie»

Στη Γκρέτα Γκέργουιγκ θα απονεμηθεί το βραβείο Σκηνοθεσίας της Χρονιάς για την επιτυχία της ταινίας…

28 Νοεμβρίου 2023

Καυσόξυλα: Πού κυμαίνονται οι τιμές – Τα πρώτα κρύα έφεραν τις πρώτες παραγγελίες

Στα καυσόξυλα φαίνεται πως στρέφονται και φέτος οι καταναλωτές, στην προσπάθειά τους να βρουν πιο…

28 Νοεμβρίου 2023

Ατζούν Ιλιτζαλί: Προχωρά η πώληση του Βόλου στον Mr Survivor – Η βασική λεπτομέρεια που απομένει

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η διαπραγμάτευση του Ατζούν Ιλιτζαλί με τον Αχιλλέα Μπέο για την…

28 Νοεμβρίου 2023