Τοπικά

Ο 33χρονος από το Μπανγκλαντές ταυτοποιήθηκε τελευταίος από δείγμα DNA στην οδοντόβουρτσά του

Ο 33χρονος Μοχαμάντ Εντρίζ Μία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία Ιntercity 62 και ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Είχε εγκαταλείψει το Μπανγκλαντές και είχε έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Ο 33χρονος καθόταν στο δεύτερο βαγόνι, στο κυλικείο όταν έγινε η σύγκρουση των δύο τρένων με αποτέλεσμα η ταυτοποίηση της σορού του να γίνει με δείγμα dna από την οδοντόβουρτσά του.

Ο δικηγόρος της οικογένειάς του, Αθανάσιος Χατζάκος, μίλησε στο protothema.gr για τον άτυχο νέο που έφυγε άδικα από τη ζωή.

«Ο Μοχαμάντ Εντρίζ Μία ταυτοποιήθηκε τελευταίος. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και πήραν δείγμα DNA από την οδοντόβουρτσά του. Έτσι, ταυτοποιήθηκε το βιολογικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τον τόπο του δυστυχήματος. Η οικογένειά του μένει μόνιμα στο Μπανγκλαντές και με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου διότι η οικογένειά του δεν θα μπορούσε να κινηθεί νομικά αλλά ούτε και να κάνει την ταφή. Ο άτυχος 33χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή, είχε χάσει τον πατέρα του σε τροχαίο, ζούσε στη Θεσσαλονίκη, δούλευε ως μικροπωλητής κι αν δεν τον αναζητούσε ο συγκάτοικός του, μπορεί να μην τον βρίσκαμε και ποτέ» είπε στο protothema.gr ο Αθανάσιος Χατζάκος.

Ο 33χρονος ήταν μικροπωλητής και πουλούσε αξεσουάρ σε πανηγύρια. Προτιμούσε το τρένο επειδή το εισιτήριο ήταν πιο οικονομικό. Στην Ελλάδα ζούσε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ενώ στην Αθήνα ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους. Το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου η επιβατική αμαξοστοιχία αναχώρησε από την Αθήνα με προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Μοχαμάντ Εντρίζ Μία.

Λίγες ώρες πριν από τη σύγκρουση θα έλεγε σε φίλους του ότι θα ταξίδευε στο δεύτερο βαγόνι, στον χώρο όπου ήταν το κυλικείο, αφού δεν είχε καταφέρει να βρει θέση. Το εισιτήριο, όπως τον είχαν ενημερώσει, θα το αγόραζε μέσα στο τρένο, γι’ αυτό έπρεπε να περιμένει σε ένα από τα καθίσματα του κυλικείου.

Μετά τη σύγκρουση θεωρούνταν αγνοούμενος. Οι φίλοι του έσπευσαν να τον αναζητήσουν, ανεβάζοντας τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τελικά, μετά από μια μεγάλη διαδικασία, ταυτοποιήθηκε η σορός του 33χρονου βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το