Οικονομία

Ντομπρόβσκις: Μη συμφωνία ίσως επιφέρει νέα ύφεση στην Ελλάδα

ντομπρόβσιτς

Την πιθανότητα η ελληνική οικονομία να υποχωρήσει και πάλι σε ύφεση φέτος, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της και δεν αποκατασταθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα, εξέφρασε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε αρνητικό έδαφος φέτος, ο Ντομπρόβσκις δήλωσε: «Δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς καθώς η χρηματοοικονομική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη».

«Η εκτίμηση της Κομισιόν έγινε βάσει της υπόθεσης ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης και τώρα βλέπουμε ότι αυτές οι καθυστερήσεις συνεχίζονται», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters στη Λουμπλιάνα.

«Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε ότι πράγματι υπάρχουν σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι για την πρόβλεψη του 0,5% για την Ελλάδα», πρόσθεσε. Τον περασμένο μήνα, η Κομισιόν αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας φέτος στο 0,5% από το 2,5%.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός Grexit, δήλωσε: «Δεν εμπλεκόμαστε σε αυτού του είδους τις εικασίες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκάθαρα εργάζεται βάσει του σεναρίου ότι η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη».

Πηγή:ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το