Τοπικά

Ντίνα Τριανταφύλλου: Ο τηλεμαραθώνιος έδωσε πολύ δυνατή ώθηση στο έργο της “Φλόγας”

Στον απόηχο του τηλεμαραθώνιου που διοργάνωσε το κυβερνόν κόμμα, για να ενισχύσει τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», η πρόεδρος του τμήματος Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου μίλησε για την προχθεσινή διαδικτυακή δράση.
Αναφέρθηκε στην ευκαιρία προβολής του έργου ζωής, που προσφέρει η «Φλόγα» από το 1982, στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, ενώ εξήρε την απόφαση διοργάνωσης του τηλεμαραθώνιου, που αποσκοπούσε στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, αφού η πρωτοβουλία πάρθηκε λίγο καιρό μετά την άρση της καραντίνας.
Η κ. Τριανταφύλλου εμφανίστηκε ικανοποιημένη από τον τηλεμαραθώνιο, λέγοντας: «Ύστερα από την αδρανοποίηση που υπήρξε στον τόπο μας, εξαιτίας του κορωνοϊού, ήταν μία πολύ δυνατή ώθηση. Χάρη στο συγκεκριμένο κάλεσμα γίναμε γνωστοί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όλοι θαύμασαν το έργο μας, ειδικά με τους ιατρικούς εξοπλισμούς, γιατί η «Φλόγα» έχει εξελιχθεί σε κεντρικό πυλώνα της δημόσιας υγείας. Δεν το εξετάζουμε πολιτικά, ούτε να βιαστεί κάποιος να μας χαρακτηρίσει φιλοκυβερνητικούς. Για παράδειγμα ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, που είναι υφυπουργός Υγείας, στο παρελθόν διετέλεσε διοικητής στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Γνώριζε τον Σύλλογο και πώς λειτουργούσαν τα παιδο-ογκολογικά τμήματα. Μακάρι μετά τον τηλεμαραθώνιο, να επαναλάβουν παρόμοιες δράσεις για τη «Φλόγα» και άλλοι φορείς».

Η πρόεδρος του τοπικού τμήματος στάθηκε ιδιαίτερα στα οφέλη που αποκόμισε η «Φλόγα», ενώ απένειμε τα εύσημα και στη Μαρία Τρυφωνίδη, που ηγείται του Συλλόγου εδώ και δύο δεκαετίες: «Από το πιο μικρό χωριό της Λέσβου, της Κρήτης, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, όλοι έμαθαν για τη «Φλόγα» και όσα κάνουμε. Το έργο μας είναι τεράστιο και δεν αφήνουμε ποτέ να κυλήσει προς τα πίσω. Ο Σύλλογός μας είναι πολύ νοικοκυρεμένος. Γι’ αυτό και πάντοτε, παλιοί και καινούριοι, ευχόμαστε η πρόεδρός μας, που είναι είκοσι χρόνια στο τιμόνι της «Φλόγας», να συνεχίσει με την ίδια ζέση. Είχε χάσει το παιδί της πιο πολλά χρόνια πριν απ’ ό,τι βρίσκομαι στον Σύλλογο. Όταν εμφανίστηκε και δήλωσε: «Είμαι έτοιμη να αφοσιωθώ στη Φλόγα», το είπε και το έκανε. Εκείνη κινεί τα πάντα και το κάνει άριστα, με τρομερή διάθεση και πίστη».

Η κοινωνική προσφορά της «Φλόγας», αλλά και η αλληλεγγύη στις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, δεν περνούν απαρατήρητες κατά τη διάρκεια της 38χρονης διαδρομής του Συλλόγου, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη «μάχη» κατά του παιδικού καρκίνου. Όμως, αυτό προϋποθέτει κι ένα πλαίσιο λειτουργίας, που στηρίζεται πάνω σε στέρεες βάσεις. «Η «Φλόγα» ιδιαίτερα από τη δεκαετία του ’90 και έπειτα, είναι υπόδειγμα λειτουργίας. Από το 2002 ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος του Συλλόγου πραγματοποιείται από την εταιρεία Deloitte. Μόνοι μας το ζητήσαμε, γιατί πάνω απ’ όλα επιθυμούμε να υπάρχει διαφάνεια. Το οικονομικό κομμάτι είναι το πιο ευαίσθητο, το πιο νευραλγικό. Από την άλλη, η Deloitte εδώ και πέντε χρόνια δεν μας ζητάει χρήματα για τις υπηρεσίες της, ενώ υποδεικνύει στον Δήμο Αθηναίων, πως και άλλοι σύλλογοι πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο διαχείρισης. Αυτό μας κάνει πιο δυνατούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Τριανταφύλλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το