Ελλάδα

«Ντέρμπι κορυφής» σε νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis

dimoskopisi
Διαφορές που κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους καταγράφει νέα έρευνα τόσο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας όσο και στα μικρότερα κόμματα.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αύριο στα Παραπολιτικά και πραγματοποιήθηκε από την Metron Analysis, τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα είναι τα εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 25%
Νέα Δημοκρατία: 24,7%
Χρυσή Αυγή: 4,9%
ΚΚΕ: 4,7%
Ενωση Κεντρώων: 4,6%
Ποτάμι: 4,4%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Λαϊκή Ενότητα: 2,6%
Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2,4%
Λοιπά/αδιευκρίνιστη: 22,6%

Δεδομένων των μικρών διαφορών η πρώτη θέση φαίνεται ότι μπορεί να κριθεί «στο νήμα», ενώ η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Λαϊκής Ενότητας στη Βουλή θα κριθεί από το αν θα προσελκύσουν ένα ποσοστό του μεγάλου αριθμού που φαίνεται ακόμη να μην έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%. Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 68% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, μόλις 24% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και ουδέτερο μένει ένα ποσοστό 6%. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 82% λέει “ναι” στο ευρώ, ενώ το 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το