Πολιτισμός

Ντέρμπι για τον «Birdman», φαβορί η Μουρ

birdman

«Birdman» ή «Μεγαλώνοντας»; Μάικλ Κίτον ή Εντι Ρεντμέιν; Τα στοιχήματα των Οσκαρ δείχνουν τα φαβορί μία εβδομάδα πριν από την απονομή των βραβείων στις 22 Φεβρουαρίου.

μαικλ κιτον

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι η φετινή κούρσα είναι ελαφρώς… απρόβλεπτη. Το προβάδισμα μπορεί να έχει το «Birdman» του Αλεχάντρου Γκονζάλες Ινιάριτου, με εννέα υποψηφιότητες και το «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ να ακολουθεί με λιγότερες, έξι συνολικά, ωστόσο ο ανταγωνισμός μεταξύ τους διαμορφώνεται ως ντέρμπι της τελευταίας στιγμής. Κάτι τα βραβεία των ενώσεων τα οποία τις τελευταίες ημέρες σαρώνει το «Birdman», κάτι οι ανατροπές του «Μεγαλώνοντας» που πάει και παίρνει την μπουκιά μέσα από το στόμα του Ινιάριτου (βλέπε BAFTA καλύτερης ταινίας) και ο δρόμος ως την 87η απονομή κρύβει εκπλήξεις. Στα στοιχήματα τώρα: «Birdman» και «Μεγαλώνοντας» είναι κοντά με το πρώτο να έχει το προβάδισμα ως φαβορί για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας άρα και τη μικρότερη απόδοση. Το πρακτορείο Wiliam Hill δίνει απόδοση στο «Birdman» 4/6 και 6/5 στο «Boyhood» φέρνοντας τις δύο ταινίες πολύ κοντά με ελάχιστη διαφορά. Στο πρακτορείο Betfair, μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές των παικτών είναι το ζεύγος των δύο ταινιών με απόδοση του «Birdman» στα 4/7 και του «Boyhood» στα 13/8.

Στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, το δημοφιλέστερο στοίχημα είναι το «Boyhood» με απόδοση 7/5 (πρακτορείο SpreadEx), ακολουθεί το «Birdman» με απόδοση 8/11 (Paddypower), το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» με απόδοση 50/1 (32Red), ο «Ελεύθερος σκοπευτής» του Κλιντ Ιστγουντ με 50/1 (Sportingbet) και το «Παιχνίδι της μίμησης» με απόδοση 50/1 (Coral).

Το δεύτερο στοίχημα της απονομής είναι η κατηγορία του α’ ανδρικού ρόλου. Εδώ το πιο σίγουρο όνομα είναι ο Εντι Ρεντμέιν με απόδοση 3/10 και ακολουθεί ο Μάικλ Κίτον με απόδοση 11/4. Παρόμοιο είναι το σκηνικό στην κατηγορία της σκηνοθεσίας. Δημοφιλέστερο στοίχημα είναι ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με απόδοση 5/4 και ακολουθεί ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου με 8/11, ο οποίος έχει και τη χαμηλότερη απόδοση, άρα είναι επικρατέστερος.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες έχουν λίγο-πολύ κλειδώσει, με τα φαβορί να έχουν ξεχωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Παράδειγμα η Τζούλιαν Μουρ που πάει για βραβείο α’ γυναικείου ρόλου για το «Still Alice» με εξαιρετικά πλέον χαμηλή απόδοση στα στοιχήματα της τάξεως του 1/33.

Ξεκάθαρη είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στα ελληνικά πρακτορεία στοιχημάτων. Στο Stoiximan, το «Birdman» έχει απόδοση στο 1,65, με το «Boyhood» να ακολουθεί με 2,25, ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου έχει απόδοση 1,65 και ο Λινκλέιτερ ακολουθεί με 2,20. Οσο για τον α’ ανδρικό ρόλο, το Stoiximan θεωρεί ότι το Οσκαρ ανήκει στον Εντι Ρεντμέιν, δίνοντας απόδοση 1,20 με τον Μάικλ Κίτον φανερά δευτεραγωνιστή με ανεβασμένη απόδοση 3,50. Τα στοιχήματα των ελληνικών πρακτορείων κλείνουν τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου.

Περισσότερα στο ethnos.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το