Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: «Έχει καταγραφεί πρόοδος, όμως κάποια μεγάλα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά»

Εντατικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες στα «μεγάλα» θέματα (εργασιακό-συνταξιοδοτικό-φορολογικό) προανήγγειλε ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας πως παρά την πρόοδο υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες. Συμφωνία το συντομότερο ζήτησε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί.

«Έγινε πολλή δουλειά, υπήρξε πρόοδος αλλά κάποια θέματα-κλειδιά παραμένουν ανοικτά» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup o επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να συνεχιστούν εντατικά οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες εστιάζοντας στα βασικά θέματα προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία ώστε να γίνει η πολιτική συζήτηση.
«Το επόμενο Eurogroup είναι στις 7 Απριλίου αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε τελική συμφωνία. Πρόθεση όλων να γίνει ότι είναι δυνατό» συμπλήρωσε ο Ολλανδός αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ισχυρή βούληση από όλες τις πλευρές να έχουν ολοκληρωθεί τα εκκρεμή ζητήματα το ταχύτερο δυνατόν.
«Τα μεγάλα ζητήματα που προσπαθούμε να λύσουμε και εκκρεμούν ακόμα είναι το εργασιακό, το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό» συμπλήρωσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας ότι «πρώτα θα έρθει η συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».
«Πριν την πολιτική συμφωνία πρέπει να μιλήσουμε και για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας σε βάθος χρόνου» πρόσθεσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
Αισιόδοξος ότι εάν εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες θεσμοί και Αθήνα μπορούν να φτάσουν σε μια λύση εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.
Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η αβεβαιότητα πλήττει την οικονομική ανάκαμψη και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις πρέπει να αποφευχθούν.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Κλάους Ρέγκλινγκ, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι «όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση».

Αναγνώρισε δε, ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα σημειώθηκε πρόοδος.
«Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα σημείωσε προόδους. Όλοι οι φορείς υπογράμμισαν ότι πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις που έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στους επενδυτές και την οικονομική ανάκαμψη. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να υπάρξουν συγκεκριμένες ταχύτατες διαδικασίες» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, που παράλληλα είπε ότι έχει δημιουργηθεί πλέον το πλαίσιο των επαφών που θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το