Ελλάδα

Novartis: Ο Αβραμόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων

Μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis κατέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει.

«Συνεπής με όσα δήλωσα στη συνέντευξη Τύπου, κατέθεσα σήμερα στην αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων στην υπόθεση NOVARTIS για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ζητώντας συγχρόνως να διερευνηθεί και η συμμετοχή και άλλων προσώπων, ηθικών αυτουργών και συνεργών και συμμετεχόντων στη διάπραξη και άλλων αυτεπάγγελτα διωκομένων εγκλημάτων», επισημαίνει ο κ. Αβραμόπουλος σε δήλωσή του ο οποίος κατέθεσε ακόμη αίτημα προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Επιπροσθέτως κάτα τον κ. Αβραμόπουλο από τα δύο δικόγραφα προκύπτουν:

«Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα. 

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης.

Επίσης, με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση ο κ. Αβραμόπουλος εξηγεί τους λόγους που δεν θα του επιτρέψουν να παραστεί ο ίδιος στη συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο σημειώνει ότι θα αποστείλει υπόμνημα όπως προβλέπεται από τη διαδικασία.

Αυτούσια η επιστολή του κ. Αβραμόπουλου προς τον Νίκο Βούτση:

Η αίτηση

Η μήνυση 1

Η μήνυση 2

Η μήνυση 3

Η μήνυση 4

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το