Ελλάδα

Novartis: Ανοίγει ο κύκλος των ανακρίσεων – Καταθέτει ο Αντώνης Σαμαράς

Aυλαία από το ανώτατο δικαστήριο στις αρχές Νοεμβρίου για την υπόθεση της Νovartis, με πρωταγωνιστή τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρεοπαγίτης ανακρίτρια, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και ανοίγει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων, αρχίζοντας από τους μηνυτές.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, ήταν τρεις από τους εμπλεκόμενους – μετά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων – οι οποίοι είχαν υποβάλλει μηνύσεις, καταγγέλλοντας σκευωρία. Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς θα καταθέσει στις 5 Νοεμβρίου, στις 6 ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στις 9 Νοεμβρίου ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η δικογραφία έφτασε στα χέρια του Αρείου Πάγου μετά την δίωξη της Βουλής και περιλαμβάνει έγγραφα και μία σειρά καταθέσεων από εισαγγελείς, δικαστές αλλά και όσα λέει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του. Η ανώτατη δικαστική λειτουργός θα ερευνήσει όμως και πράξεις που φέρονται ότι τέλεσαν και μη πολιτικά πρόσωπα ενώ θα ελεγχθούν και οι χειρισμοί της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Η σκυτάλη, στη συνέχεια, θα περάσει στους κατηγορουμένους και στις απολογίες τους ενώ τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου θα αποφανθούν με βούλευμα για την παραπομπή ή μη των ελεγχόμενων σε δίκη στο ειδικό δικαστήριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το