Αθλητισμός

Νότια Κορέα: Αυτοκτόνησε 22χρονη αθλήτρια Τριάθλου

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας διερευνούν τις καταγγελίες της 22χρονης πρωταθλήτριας του τριάθλου, Τσόι Σουκ Χιέον, που έβαλε τέλος στη ζωή της, απογοητευμένη από την αδιαφορία για τις κραυγές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για καθημερινή σωματική και λεκτική βία από τους προπονητές της…
Η νεαρή πρωταθλήτρια του τριάθλου είχε χαρακτηρίσει ως κόλαση της ζωή της. «Με χτύπησαν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα» έγραψε στο ημερολόγιο της. Το 2015 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ασιατικό πρωτάθλημα της Ταϊπέι, ωστόσο βρέθηκε νεκρή τον περασμένο μήνα, στον κοιτώνα της ομάδας της στην πόλη Μπουσάν.

Δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας, υποστηρίζουν ότι η Τσόι διέθετε ηχογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη. Σε ένα από αυτά που μεταδόθηκε από το κανάλι YTN, ακούγεται ο προπονητής της να αναστατώνεται επειδή… πάχυνε και να της φωνάζει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες», ενώ στην συνέχεια ακούγεται ο ήχος από ένα χαστούκι. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας 200.000 γουόν (σχεδόν 150 ευρώ!) για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν ήλεγχε το βάρος της και την κτυπούσαν τακτικά.

Η Τσόϊ, παραπονέθηκε στην κορεατική Ολυμπιακή και Αθλητική Επιτροπή (KSOC) τον Απρίλιο, με την ελπίδα να διεξαχθεί έρευνα. Μάλιστα, σύμφωνα με μία πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Yonhap, η Τσόϊ «έψαχνε βοήθεια από πολλά ιδρύματα, αλλά όλοι αγνοούσαν τα παράπονά της».
Οι ισχυρισμοί της εκλιπούσας, αμφισβητήθηκαν από την KSOC, ωστόσο ορίσθηκε ανακριτής μετά την καταγγελία της και πλέον με την υπόθεση, ασχολείται η Εισαγγελία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το