Κόσμος

Νότια Αφρική: Ο πρόεδρος Ζούμα ζητά συγνώμη από το λαό αλλά δεν παραιτείται

South African President Zuma says he will repay private home money

Ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα στο διάγγελμα που απηύθυνε αργά σήμερα το βράδυ υποστήριξε ότι έπραξε καλή τη πίστη στον χειρισμό της έρευνας του 2014, σύμφωνα με την οποία δαπάνησε κρατικά κονδύλια ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση της ιδιωτικής κατοικίας του και ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει μέρος των χρημάτων.

Σε συνέχεια της χθεσινής ομόφωνης καταδίκης του από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, ο Ζούμα απολογήθηκε για την «αναστάτωση και την σύγχυση» που προξένησε το σκάνδαλο της Νκάντλα του Κουαζούλου-Νατάλ (της ιδιωτικής κατοικίας του).

Ο αρχιδικαστής Μογκόενγκ Μογκόενγκ έδωσε προθεσμία 105 ημερών για να επιστρέψει το «εύλογο κόστος» των αναβαθμίσεων που δεν συνδέονται με την ασφάλεια στην κατοικία του στην Νκάντλα του Κουαζούλου-Νατάλ.

«Ο πρόεδρος παραπλανεί το λαό της Νοτίου Αφρικής. Είπε επανειλλημένα ότι ήθελε πάντα να πληρώσει. Ποτέ δεν το ήθελε», δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Συμμαχία (DA) Μούζι Μαϊμάνε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το