Κόσμος

Νότια Αφρική: Η εικόνα που προκάλεσε οργή – Γυμνάστρια κάνει ασκήσεις κρεμασμένη από χαυλιόδοντες ελέφαντα

Ένα καταφύγιο ζώων της Νότιας Αφρικής έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου, αφού επέτρεψε σε μία ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου CrossFit να κάνει ασκήσεις πάνω στους χαυλιόδοντες ενός ελέφαντα.
Η γυναίκα, της οποίας το όνομα λέγεται πως είναι Έμμα Ρόμπερτς, επισκέφτηκε το πάρκο ελεφάντων Adventures with Elephants στην περιοχή Mabula όπου συνέβη το περιστατικό.

Η Νοτιοαφρικανή γυναίκα, απαθανατίστηκε να εκτελεί ασκήσεις γυμναστικής, χρησιμοποιώντας τους χαυλιόδοντες ενός ελέφαντα.
Το περιστατικό προκάλεσε έντονη αντίδραση των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ένα άτομο να σχολιάζει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανε αυτό. Δεν έχει κοινή λογική και ενσυναίσθηση. Ο ελέφαντας αξίζει να τον αντιμετωπίσουμε με σεβασμό. Να είστε ευγενικοί μαζί τους».

Ένα άλλο άτομο είπε: «Απολύτως αποτρόπαιο. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τον τρόμο που περνούν τα άγρια ζώα. Οι χαυλιόδοντες των ελεφάντων δεν προορίζονται για να συγκρατούν το βάρος των ανθρώπων».

«Αυτό είναι φρικτό και κάνει κομμάτια την καρδιά μου. Σας ευχαριστούμε που στρέψατε την προσοχή μας σε αυτό», είπε ένας άλλος χρήστης του Twitter.
Η Ρόμπερτς, η οποία έχει το δικό της γυμναστήριο CrossFit, κυκλοφόρησε αργότερα μια δήλωση σχετικά με το περιστατικό, στον τώρα διαγραμμένο λογαριασμό της στο Instagram, υπερασπιζόμενη τις ενέργειές της.

«Για χάρη αυτής της καταπληκτικής εγκατάστασης επέλεξα να αφαιρέσω την ανάρτησή μου», είπε.
«Δεν συμφωνώ ότι το να μοιράζεσαι μια καταπληκτική στιγμή με αυτό το ζώο είναι σκληρό με κάθε τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που βλέπουν μόνο το αρνητικό. Το να χτυπάς τους ελέφαντες είναι σκληρό, το να τους ιππεύεις δεν είναι το ιδανικό, το να τους κρατάς σε φρικτά περιβάλλοντα και να τους σκοτώνεις για το ελεφαντόδοντο είναι σκληρό», πρόσθεσε και συνέχισε.

«Η παροχή ενός σπιτιού στο φυσικό τους περιβάλλον και το να διδάσκουν τους ανθρώπους για το πόσο έξυπνοι και υπέροχοι είναι, δεν είναι σκληρότητα. Δυστυχώς, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κόσμου είναι αρκετά ανοιχτόμυαλο για να το δει αυτό. Όσοι μου στείλατε υπέροχα μηνύματα, σας ευχαριστώ. Όσοι από εσάς έχετε κάνει αυτήν την εκπληκτική εμπειρία για μένα, να την αισθάνομαι σαν κάτι που πρέπει να ντρέπομαι… Ντροπή σε σας».

Φωτογραφίες: Daily Mail

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το