Κατηγορίες: Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Κατατέθηκαν τα 120.000 ευρώ για εξόφληση εργαζομένων “Θ”

Στο ταμείο του Νοσοκομείου Βόλου κατατέθηκαν εδώ και μερικές ημέρες τα 120.000 ευρώ που προορίζονται για την αποπληρωμή των εργαζομένων για τα νυχτερινά και άλλα εξαιρέσιμα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Κ. Τράγαλος δήλωσε: Τα χρήματα κατατέθηκαν από το υπουργείο Υγείας στο ταμείο του Νοσοκομείου Βόλου και από τους υπαλλήλους της μισθοδοσίας γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε η πληρωμή των εργαζόμενων να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Τελικά κατατέθηκε το ποσό των 120.000 ευρώ που αφορά την πληρωμή των εργαζομένων για εξαιρέσιμα μέσα στο 2015 τα οποία είχαν «ψαλιδιστεί». Βέβαια δεν καλύφθηκε όλο το ποσό που «ψαλιδίστηκε» και ελπίζουμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει χρήση της τροπολογίας μέσω της οποίας το Νοσοκομείο μπορεί να πληρώνει οφειλόμενα στους εργαζόμενους από τα έσοδα που εισπράττει από τα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ. Πάντως για τις υπερωρίες και τα εξαιρέσιμα των τελευταίων μηνών καθώς και για το ποσό των 120.000 ευρώ οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν εντός ημερών και πιστεύουμε πριν τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Τράγαλος σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να λάβουμε και τα οφειλόμενα από το 2014 και γι’ αυτό περιμένουμε την υπουργική απόφαση, ώστε το Νοσοκομείο να μπορεί να μεταφέρει χρήματα από τον ένα κωδικό στον άλλο για να μπορεί να καλύπτει ανάγκες του. Εξάλλου ήδη υπάρχει ένα ποσό γι’ αυτό το σκοπό».

Στο μεταξύ στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων περιμένουν να πληρωθούν για τις εφημερίες των τελευταίων δύο μηνών και οι νοσοκομειακοί γιατροί που την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Επίσης μέχρι το τέλος του μηνός ελπίζουν να εξοφληθούν για τα εξαιρέσιμα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ οι οποίοι λόγω των υποσχέσεων που έλαβαν, δεν προχώρησαν τελικά σε επίσχεση εργασίας, όπως είχαν απειλήσει προ δεκαημέρου.

Οι εργαζόμενοι είχαν λάβει τη διαβεβαίωση του υφυπουργού υγείας κ. Πολάκη ότι μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν για τα εξαιρέσιμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νωρίτερα

Είκοσι εννιά μέρες έχει ο φετινός Φεβρουάριος, μιας και το έτος είναι δίσεκτο, με αποτέλεσμα…

13 Φεβρουαρίου 2024

Ζ. Μακρή και εθελόντριες παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή μαζί με…

13 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Δεν ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματά μας – Θα αποφασίσουμε στα μπλόκα

«Δεν έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων μας, θα αποφασίσουμε στα μπλόκα μας» δήλωσε ο…

13 Φεβρουαρίου 2024

Μετρητά ΙΙ

Μπορεί οι Έλληνες να αγαπούν τα μετρητά, όμως τα στοιχεία του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και…

13 Φεβρουαρίου 2024

Μετρητά Ι

Πριν την οικονομική κρίση και τα μνημόνια οι καταθέσεις των Ελλήνων είχαν φτάσει στα 237…

13 Φεβρουαρίου 2024

Στην εντατική 16χρονος μαθητής μετά από τροχαίο στην Ιεράπετρα

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται 16χρονος μαθητής Λυκείου ο οποίος το πρωί της…

13 Φεβρουαρίου 2024