Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Στο …περίμενε ενάμιση χρόνο για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Σε αναμονή βρίσκεται ενάμιση χρόνο το Νοσοκομείο του Βόλου για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Για τις 14 θέσεις των Επιμελητών Β’, από τις 63 που είναι αναγκαίες για να καλυφθεί ο Οργανισμός δεν υπάρχει ακόμη υπογραφή από τον υπουργό Υγείας. Επιπλέον το Νοσοκομείο Βόλου έχει αιτηθεί την έγκριση προκήρυξης ενός μόνιμου παθολόγου και ενός ακτινολόγου για τον χειρισμό του μαγνητικού τομογράφου αλλά δεν υπάρχει κανένα νεότερο. Εάν υπάρχει προκήρυξη, οι θέσεις θα συμπεριληφθούν στο μέλλον.
Για το επικουρικό ιατρικό προσωπικό με απασχόληση δύο ετών από το ΕΣΠΑ, έχουν εγκριθεί έξι προσλήψεις και έγιναν μόνο οι δύο – ενός γιατρού βιοπαθολογίας και ενός χειρουργού. Υπάρχει μια εγκεκριμένη θέση για παθολογία ή καρδιολογία ή αναισθησιολογία ή πνευμονολογία ή χειρουργική ή νεφρολογία για τη ΜΕΘ και για ειδικότητα παθολογίας αλλά δεν υπάρχει κανένα υποψήφιος. Εκκρεμεί προς έγκριση μια θέση παιδοχειρουργικής αλλά δεν υπάρχει υποψήφιος.

Για το επικουρικό ιατρικό προσωπικό δύο ετών με βάση τις πιστώσεις του Νοσοκομείου έχουν καλυφθεί οι ειδικότητες ενός γαστρεντερολόγου, ενός χειρουργού, ενός ουρολόγου, ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου. Για τις ειδικότητες χειρουργού και ουρολόγου , το Νοσοκομείο ζήτησε από δύο θέσεις αλλά δεν καλύφθηκαν λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Οι θέσεις που δεν καλύπτονται αφορούν στη χαμηλή μισθοδοσία.
Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις μόνιμου λοιπού προσωπικού, το Νοσοκομείο ζήτησε δέκα άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις νοσηλεύτριες, 4 βοηθούς νοσηλευτικής και δύο θέσεις για βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό.
Στο επικουρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έγινε πρόσληψη 30 ατόμων νοσηλευτικής, βοηθών νοσηλευτών, μεταφορέων ασθενών, ιατρικών εργαστηρίων, ραδιολογία, μαιευτικής και πλύντριες. Στάλθηκαν επίσης αιτήσεις για πρόσληψη 12 ατόμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το