Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: Ελάχιστη συμμετοχή στην κινητοποίηση για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ελάχιστη ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε προσωπικό.
«Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον συνδικαλισμό γιατί συνδικαλιστές τον χρησιμοποιούσαν ως «σκαλοπάτι» για να ανέβουν παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε παρατηρήσει όλοι και το αποδεχόμαστε. Είναι η προσωπική μου άποψη. Μπορεί να κάνω και λάθος» δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών στη Μαγνησία Παύλος Μαλινδρέτος που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

«Σήμερα γίνεται μια κινητοποίηση για να κάνουμε γνωστή την έλλειψη σε προσωπικό που υπάρχει στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Και εμείς προσπαθώντας να συμπαρασταθούμε σε αυτή την προσπάθεια, κάνουμε γνωστό ότι χρειαζόμαστε προσωπικό. Παλεύουμε να γίνουν προσλήψεις μονίμων εργαζόμενων και να προκηρυχθούν θέσεις επικουρικών και συμβασιούχων».

Δήλωσε ακόμη πως τα ένσημα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να είναι ανθυγιεινά και πως το μισθολόγιο πρέπει να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009 και του 2012.
«Αυτό δεν αφορά μόνο τους υγειονομικούς αλλά όλους τους εργαζόμενους στα νοσηλευτικά ιδρύματα αλλά γενικότερα όλους τους εργαζόμενους».
Ο ίδιος ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας το Νοσοκομείο Βόλου ενισχύθηκε με νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι με ιατρικό προσωπικό. «Έχει περάσει ένας χρόνος από τις προκηρύξεις και ακόμα δεν έχουν έρθει οι γιατροί. Είμαστε σε επικοινωνία με την 5η ΥΠΕ και τον κ. Σερέτη, που αν και διαφωνούμε στα μπλοκάκια πιέζουμε να έρθουν κάποιοι συνάδελφοι να μας βοηθήσουν προκειμένου να μπορέσουν να βγουν τα προγράμματα των εφημεριών του καλοκαιριού χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Καλός είναι ο συνδικαλισμός αλλά πάνω από όλα πρέπει να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να συντονιστεί, να βρει τα κονδύλια για να προσληφθούν γιατροί έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. «Διαφορετικά ποια συνεργασία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ευαγγελιζόμαστε;». Όπως είπε υπάρχει κενό 74 γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου ενώ τα Κέντρα Υγείας έχουν ενισχυθεί, αλλά παραμένουν κάποιες ελλείψεις.

Παράλληλα ευχήθηκε καλή επιτυχία και υπομονή στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το