Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου:Δωρεά εξοπλισμού για διάγνωση ωχράς κηλίδας

Στον χώρο του Οφθαλμολογικού των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται ήδη ο πολύτιμος εξοπλισμός διάγνωσης παθήσεων της ωχράς κηλίδας μετά από δωρεά που πραγματοποιήθηκε από τον συντοπίτη κ. Μάξιμο Γκούντα.
Η σεμνή τελετή για τη δωρεά έγινε χθες στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων και πιο συγκεκριμένα του οφθαλμολογικού τμήματος παρουσία του δωρητή ο οποίος σημειωτέον έχει προβεί σε ακόμη μια δωρεά προς το Νοσοκομείο Βόλου και ειδικότερα στα πλυντήρια.
Η δωρεά στο οφθαλμολογικό αφορά εξοπλισμό ενός συστήματος οπτικής Τομογραφίας συνοχής βαθέως εύρους πεδίου DRI ΟCT με σάρωση 100.000 Α SCAN /sec, τεχνολογίας SWEPT SOURGE του Οίκου TOPCON Ιαπωνίας τύπος ΤRITON PLUS. Το σύστημα περιλαμβάνει:
• Οπτική τομογραφία οπίσθιου ημιμορίου.
• OCT Αγγειογραφία.
• Οπτική τομογραφία προσθίου ημιμορίου .
• Ψηφιακή Φλουοροαγγειογραφία με έγχυση σκιαστικού.
• Έγχρωμη και ανέρυθρη φωτογράφηση βυθού (color/red free fundus camera) Ψηφιακή Φωτογράφηση Αυτοφθορισμού.
• Τρισδιάτατη απεικόνιση (3D OCT).
Η δωρεά είναι συνολικής αξίας 81.900 απαλλασσόμενου του ΦΠΑ 24%, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από την Οφθαλμολογική κλινική του Γ.Ν Βόλου.
Για τη δωρεά μίλησε ο αρχικά ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος τονίζοντας πως «είναι μια πολύ σημαντική δωρεά που θα βοηθήσει τους γιατρούς της οφθαλμολογικής κλινικής. Έχουμε πολύ καλούς γιατρούς και γι’ αυτό η ζήτηση από τους ασθενείς έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μόνιμους οφθαλμίατρους και ένα επικουρικό, ενώ περιμένουμε την ενίσχυση και από έναν άλλο επικουρικό. Ευχαριστούμε για ακόμη φορά τον δωρητή και ευπατρίδη τον κ. Μάξιμο Γκούντα. Είναι σίγουρο ότι η δωρεά του πιάνει τόπο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καλή φήμη της Οφθαλμολογικής Κλινικής έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό, και η κίνηση ασθενών μεγαλώνει συνεχώς, κάτι που δεν την περιμέναμε».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε εξέλιξη είναι ακόμη μια σημαντική δωρεά που συνδέεται με την ανακαίνιση του ογκολογικού τμήματος. Ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν το συγκριτικό πλεονέκτημα πως διαθέτουν ανθρώπους οι οποίοι κάνουν δωρεές.
Από την πλευρά της η διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αντιγόνη Καραθάνου ανέφερε πως «εκ μέρους όλου του ιατρικού σώματος του Νοσοκομείου είμαστε ευγνώμονες προς τον δωρητή κ. Μάξιμο Γκούντα. Η δωρεά αυτή είναι μεγάλης αξίας, αλλά αναβαθμίζει πολύ και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Νοσοκομείου, καθώς αφορά ασθενείς που σχετίζονται με παθήσεις της ωχράς κηλίδας, του αμφιβληστροειδούς. Επίσης έχουμε και τον οφθαλμίατρο τον κ. Κώστα Τσαούση που έχει εξειδικευτεί σε αυτά τα προβλήματα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, επομένως η δωρεά θα πιάσει τόπο».
Μάλιστα για το μήνυμα που στέλνει ο δωρητής στην τοπική κοινωνία είπε πως «αυτή η δωρεά δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά πονάνε τον τόπο τους και γνωρίζουν το έργο που παρέχεται στο Νοσοκομείο Βόλου. Η δωρεά δείχνει και την αναγνώριση του έργου που παρέχεται στο ΕΣΥ και μακάρι να υπάρξουν μιμητές».
Ο χειρουργός κ. Κώστας Τσαούσης επισήμανε πως «είχαμε τη μεγάλη χαρά να έρθει πριν τρία χρόνια στο Νοσοκομείο Βόλου ο οφθαλμίατρος κ. Κώστας Τσαούσης ο οποίος είχε μια εξαιρετική εκπαίδευση και καριέρα στην Αγγλία. Είναι από τους ανθρώπους που θέλουμε να επιστρέφουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν στον τόπο τους και στο ΕΣΥ. Μάλιστα από την πρώτη στιγμή που ήρθε, τόνισε την ανάγκη να προμηθευτεί η οφθαλμολογική κλινική αυτό τον εξοπλισμό. Και ευτυχώς ήρθε ο μεγάλος δωρητής μας και μας έκανε αυτή τη δωρεά που θα βοηθήσει πολλούς συμπολίτες μας».
Ο οφθαλμίατρος κ. Κώστας Τσαούσης τόνισε πως «η συσκευή αυτή, ο εξοπλισμός που αποκτήθηκε με τη δωρεά του κ. Μάξιμου Γκούντα, έχει σκοπό τη διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών με παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Και θεωρείται απαραίτητος για όλη αυτή τη διαδικασία και τη θεραπεία. Είναι αυτονόητο πως με τον εξοπλισμό αυτόν θα βοηθηθούν οι συμπολίτες. Θα μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους ανθρώπους που έχουν παθήσεις της ωχράς κηλίδας του αμφιβληστροειδούς».

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το