Τοπικά

Νοσοκομείο Βόλου: 7% των νοσηλευόμενων στη ΜΕΘ οι εμβολιασμένοι

 

Στους 135-140 ανέρχονται οι συμπολίτες που νόσησαν από κορωνοϊό και έχουν νοσηλευτεί από την αρχή της πανδημίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου. Από αυτούς μόλις οι 8-9 ήταν εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις εκ των οποίων απεβίωσαν τελικά οι τρεις.
Σημαντικά είναι τα στοιχεία από τη ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» που δείχνουν πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.
Χθες στη ΜΕΘ νοσηλεύονταν 8 άτομα, ενώ υπήρχαν και άλλοι τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.
«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη» τόνισε ο υπεύθυνος της επιτροπής λοιμώξεων και γιατρός στη ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Κόκορης και συμπλήρωσε πως «μπορεί να μην έχουμε πάνω από 100 νοσηλευόμενους, όπως συνέβαινε πριν λίγες ημέρες, ωστόσο και πάλι τα περιστατικά είναι αρκετά και βαριά».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως βάσει μιας επικαιροποίησης στοιχείων που κάναμε πριν λίγες ημέρες, είδαμε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου με κορωνοϊό 130-140 άτομα από την αρχή της πανδημίας. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι ανεμβολίαστοι. Άλλωστε διανύουμε το πανδημικό κύμα των ανεμβολίαστων. Ενδεικτικά από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί στη ΜΕΘ με κορωνοϊό, μόλις 8-9 εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, δηλαδή πρόκειται για πoσοστό 7%. Μάλιστα από τους 8-9 εμβολιασμένους, αυτοί που απεβίωσαν τελικά ήταν 2-3. Πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους και με υποκείμενα νοσήματα.
Για τους ανεμβολίαστους η κατάσταση είναι πολύ πιο δραματική και νοσηλεύονται για πολλές μέρες στη ΜΕΘ με την ελπίδα να μην υποκύψουν στον ιό.
Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε, είναι πως μειώθηκε και ο χρόνος ηλικίας των διασωληνωμένων. «Οι περισσότεροι που νοσηλεύονται τώρα, είναι γύρω στα 60 ετών, λίγο μικρότεροι, λίγο μεγαλύτεροι, και ανεμβολίαστοι» ανέφερε ο κ. Κόκορης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το