Ελλάδα

Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Μαζί ράντζα, ύποπτα και θετικά κρούσματα κορονοϊού

Ύποπτα και θετικά κρούσματα κορονοϊού νοσηλεύονται μαζί στον ίδιο χώρο στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, σε αυτόν των πρώην εξωτερικών ιατρείων, ακόμα και σε ράντζα, ενώ σε διαφορετικούς θαλάμους, που βλέπουν, ωστόσο, στον ίδιο διάδρομο, περιθάλπονται ασθενείς με κορονοϊό και άτομα με άλλα νοσήματα. Μάλιστα, στον χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα, εντοπίστηκαν θετικοί δύο από τους τελευταίους και νοσηλεύονταν δίπλα σε παιδιά.

Στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών και στις πολύ δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, αναφέρεται, μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Να σημειωθεί ότι η Πέλλα είναι μία περιοχή της χώρας με πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών θα βρεθεί την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ενώ ακόμα και οι ελεύθερες απλές κλίνες πριν από λίγες μέρες μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού έπειτα από μία εφημερία. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον παρατηρείται μία μειωμένη ροή προσερχομένων στο νοσοκομείο της τάξης του 20%, αλλά μένει να δούμε αν αυτή θα έχει σταθερό χαρακτήρα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Αποστολίδης. Ο ίδιος κάνει λόγο για πολύ μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό και για τεράστια πίεση που ασκείται στους συναδέλφους του από τη μεγάλη ροή ασθενών.

Ράντζα και μαζί ασθενείς covid-19 με άλλους
Κατά τον κ. Αποστολίδη, υπάρχουν αναφορές συναδέλφων του για τοποθέτηση ασθενών σε ράντζα σε χώρους που βρίσκονται οι απλές κλίνες για κορονοϊό, καθώς και για χρήση φορητών φιαλών οξυγόνου σε διασωληνωμένους ασθενείς. «Στην Παιδιατρική Κλινική, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με ορθοπεδικά περιστατικά, εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα κορονοϊού. Αυτοί βρίσκονταν δίπλα σε νοσηλευόμενα παιδιά. Επίσης, ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε θαλάμους, που βλέπουν στον ίδιο διάδρομο με θαλάμους, όπου περιθάλπονται ασθενείς άλλων παθήσεων. Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια μιας εφημερίας η πίεση για εύρεση κλίνης είναι τεράστια και γι’ αυτό δημιουργούνται αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις. Το λέμε εδώ και καιρό ότι η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων είναι η ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Όχι μόνο των εγκαταστάσεων αλλά και ολόκληρου του προσωπικού», σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Πέλλας.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για ύποπτα και θετικά περιστατικά κορονοϊού που περιθάλπονται στον ίδιο χώρο, σε αυτόν των πρώην εξωτερικών ιατρείων, με ασθενείς να τοποθετούνται σε ράντζα. «Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Ύποπτα και θετικά κρούσματα μένουν ακόμα και για 24ωρα στον ίδιο χώρο, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Πάνω από τα κεφάλια των ασθενών βρίσκονται παραταγμένες οι φορητές φιάλες οξυγόνου», τονίζει από την πλευρά του στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, Σίμος Φωστηρόπουλος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το