Κόσμος

Νοσηλευτής κατηγορείται για τη θανάτωση 97 ασθενών

Ο Νiels Hoegel έχει καταδικαστεί για δυο φόνους και δυο απόπειρες το 2015.

Γερμανός νοσηλευτής, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δύο δολοφονίες, κατηγορείται για τη δολοφονία 97 ασθενών σε δύο νοσοκομεία στη βορειοδυτική Γερμανία, δήλωσαν οι εισαγγελείς τη Δευτέρα.

Η νέα κατηγορία εναντίον του Niels Hoegel μετά από ανακοίνωση αξιωματούχων τον Νοέμβριο είναι ότι μπορεί να σκότωσε περισσότερους από 100 ασθενείς συνολικά. Εργάστηκε σε κλινική στο Oldenburg από το 1999 έως το 2002 και στο Delmenhorst από το 2003 έως το 2005.

Ο Hoegel καταδικάστηκε το 2015 για δύο δολοφονίες και δύο απόπειρες δολοφονιών στο Delmenhorst με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Hoegel δήλωσε ότι σκόπιμα προκάλεσε καρδιακές κρίσεις σε περίπου 90 ασθενείς στο Delmenhorst, επειδή απολάμβανε την αίσθηση ότι ήταν σε θέση να τους «επαναφέρει στη ζωή». Αργότερα είπε στους ερευνητές ότι σκότωσε, επίσης, ασθενείς του στο Oldenburg.

Αυτές οι δηλώσεις ώθησαν τους ερευνητές να πραγματοποιήσουν τοξικολογικές εξετάσεις σε δεκάδες άλλους ασθενείς που πέθαναν στα νοσοκομεία, τα αποτελέσματα των οποίων τους οδήγησαν σε νέες κατηγορίες.

Από τις νέες περιπτώσεις, 62 αφορούσαν ασθενείς που πέθαναν στο Delmenhorst και 35 ασθενείς στο Oldenburg. Ο εισαγγελέας Martin Koziolek δήλωσε ότι, σε τρεις ακόμη περιπτώσεις που οι ερευνητές θεώρησαν ύποπτες, οι έρευνες δεν παρήγαγαν αρκετά στοιχεία για να τους προσθέσουν στα θύματα του Hoegel.

«Ο Hoegel χρησιμοποίησε ποικιλία φαρμάκων στις προσπάθειές του για ανάνηψη των ασθενών», δήλωσε ο Koziolek. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο Hoegel «σε όλες τις περιπτώσεις, ο θάνατος των ασθενών ήρθε ως αποτέλεσμα των φαρμάκων που τους χορήγησε.»

Σε ευρύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε και στα δύο νοσοκομεία, αστυνόμοι και εισαγγελείς εξέτασαν περισσότερους από 500 φακέλους ασθενών και εκατοντάδες άλλα νοσοκομειακά αρχεία. Aκόμη, «ξέθαψαν» 134 σώματα από 67 νεκροταφεία και ανέκριναν τον Hoegel έξι φορές.

Η αστυνομία είπε ότι εάν οι τοπικοί υπάλληλοι υγείας δεν δίσταζαν να ειδοποιήσουν τις αρχές, ο Hoegel θα μπορούσε να είχε σταματήσει νωρίτερα.

Πηγή: health

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το