Οικονομία

Non paper του υπ. Οικονομικών: Ποιες εταιρικές παροχές δεν φορολογούνται

non paper

Σε νέες διευκρινίσεις μετά την πρωινή διάψευση για τη φορολόγηση των εταιρικών κινητών τηλεφώνων, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την εγκύκλιο-σοκ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.
Με ένα ανεπίσημο έγγραφο, το υπουργείο επιχειρεί να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο για το ποιες τελικά θα είναι εκείνες οι εταιρικές παροχές προς εργαζόμενους, οι οποίες θα φορολογούνται σαν εισόδημα, ποιους αφορά αυτού του είδους η φορολόγηση και πώς θα δηλώνονται.
Στο non paper που μοίρασε το υπουργείο Οικονομικών, κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και για «δήθεν φορολόγηση των εταιρικών κινητών τηλεφώνων».
Επιμένει ότι «σε περίπτωση υπέρβασης του κόστους του προγράμματος χρήσης» του κινητού τηλεφώνου θα απαιτείται μια «απλή βεβαίωση του εργοδότη ότι το και το υπερβάλλον αυτό ποσό αφορά σε επαγγελματική χρήση», χωρίς ωστόσο να εξηγεί πώς τα ήδη φορτωμένα λογιστήρια των εταιρειών θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν και να διεκπεραιώσουν έναν τέτοιο όγκο πληροφοριών και στοιχείων.
Στο κείμενο που έδωσε το υπουργείο αναλύονται ποιες παροχές θα φορολογούνται και ποιες όχι, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα φορολογικής επιβάρυνσης των χαμηλόμισθων, καθώς αυτού τους είδους οι εταιρικές παροχές προορίζονται κατά κανόνα για τα υψηλόβαθμα στελέχη που έχουν μεγαλύτερη φοροδοτική ικανότητα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το