Τοπικά

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: “Η άγνοια και η ιδιοτέλεια των κυβερνητικών εκπροσώπων κρατά τον νομό προσγειωμένο”

“Η Μαγνησία, όπως απoδείχθηκε ακόμα μια φορά, εκπροσωπείται από κυβερνητικούς βουλευτές που δεν ασχολούνται με το έργο ανάπτυξης του τόπου που τους έχει ανατεθεί και φαίνεται πως προσπαθούν να βρουν άλλες διεξόδους” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ ενώ αναφορικά με το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου επισημαίνει ότι οι δημόσιες υποδομές είναι αναπτυξιακά εργαλεία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου θεωρείται από όλους μας ως μία κορυφαία αλλά ανεκμετάλλευτη δημόσια επένδυση, ενώ μπορεί να παίξει συγκεκριμένο ρόλο για όλη τη Κεντρική Ελλάδα. Με τους σωστούς χειρισμούς θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τουριστική πύλη και να συμβάλλει καθοριστικά στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ηπειρωτικής Μαγνησίας, του εσωτερικού της Θεσσαλίας, όπως και της Στερεάς Ελλάδας. Η ευρύτερη αυτή περιοχή εξαρτάται κυρίως από τον εσωτερικό τουρισμό και τους λιγοστούς Βαλκάνιους που φτάνουν οδικώς. Με την ενεργειακή κρίση, την εκτίναξη του πληθωρισμού και την οικονομική ανέχεια που μαστίζει τη χώρα μας, δεν θεωρούμε πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά περισσότερα από το ήδη υπάρχον τουριστικό μοντέλο, για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία ολόκληρη. Το αεροδρόμιο ανήκει πλέον στο Υπερταμείο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απέτυχαν στην πενταετή διακυβέρνηση τους να το καταστήσουν πλήρως λειτουργικό, ενώ το παραχώρησαν μαζί με άλλα ασημικά στο ΤΑΙΠΕΔ. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ωστόσο, κατά την διάρκεια ημερίδας της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στον Αλμυρό, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κος. Μπουκώρος δήλωσε πλήρη άγνοια για τις διαδικασίες και τη δράση του Υπερταμείου ως προς το αεροδρόμιο. Από την άλλη, ο εκ της Μαγνησίας ορμώμενος Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, -εκπροσωπώντας την άποψη της κυβέρνησης;- κος Τριαντόπουλος, φαίνεται να ήξερε καλά την υποτιθέμενη προοπτική για το αεροδρόμιο, η οποία είναι η συμπληρωματική λειτουργία του ως διαμετακομιστικό κέντρο Cargo . Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει είτε ότι ο κος. Μπουκώρος δεν απολαμβάνει τη πλήρη εμπιστοσύνη του κυβερνητικού επιτελείου που ίσως λειτουργεί μόνο με τους «κολλητούς» του Μαξίμου, είτε δεν ασχολείται με τα τοπικά ζητήματα, είτε ψεύδεται για λόγους που ο ίδιος ξέρει. Μπορεί βέβαια να αποτελεί επιλογή, στο βωμό της ψήφου, να «ψαλιδίζει» ο ένας κυβερνητικός παράγοντας τον άλλον, προωθώντας καθένας τα συμφέροντα του και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα του Νομού που θα έπρεπε να τους αφορούν. Θα κριθεί όμως σύντομα.

Στην όλη ιστορία του αεροδρομίου πάντως, θεσμικό ρόλο έχει ένας ακόμη εκλεκτός της Ν.Δ., ο Περιφερειάρχης. Μετά από 12 χρόνια στο τιμόνι της Θεσσαλίας ζήτησε στη δικιά του τοποθέτηση στην ημερίδα να πάρει αυτός από το ΤΑΙΠΕΔ τη διαχείριση του αεροδρομίου λες και ξαφνικά έμαθε για το ζήτημα, το περασμένο Σάββατο! Γνωστές πια αυτές οι τακτικές του κου. Αγοραστού και των στενών του συνεργατών, για όλα τα κομβικά ζητήματα του τόπου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, δεν διαφωνεί να υπάρχουν και υπηρεσίες cargo στο αεροδρόμιο, δεν διαφωνεί ούτε στη μετονομασία του σε «Αεροδρόμιο Θεσσαλίας», αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα αναζήτησης επενδυτή, με πρόταση και για σχήμα Σ.Δ.Ι.Τ., όπου τον ιδιωτικό τομέα κατά προτίμηση να εκπροσωπούν συλλογικοί φορείς όπως παραδείγματος χάριν τα Επιμελητήρια ή Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων. Δε γίνεται όμως να μη κάνουμε ποτέ απολογισμό για την χαμένη περίοδο που έχουμε ήδη διανύσει. Με αυτούς τους κυβερνητικούς παράγοντες στα ηνία της περιοχής, από τη φυγή της RYANAIR μέχρι τη σημερινή αποκαρδιωτική εικόνα, το πρόσημο είναι αρνητικό. Δυστυχώς δεν υπάρχει κοινή γραμμή σε ένα κορυφαίο ζήτημα για τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία ολόκληρη, δεν υπάρχει προοπτική.

Παράλληλα προέκυψαν και τα δημοσιεύματα εναντίον του βουλευτή της ΝΔ Μαγνησίας και ιατρού, κου. Μαραβέγια, αναφορικά με μονοπρόσωπη υπό σύσταση Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με διαχειρίστρια την ασφαλίστρια σύζυγό του και κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ, που έλαβε το 2021 έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο για δημόσια χρηματοδότηση 4.200.000 ευρώ. Το επιχειρηματικό σχέδιο ήταν η δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρία. Η δικαιοσύνη, στην οποία ο ίδιος δήλωσε ότι θα απευθυνθεί για να αντικρούσει τις κατηγορίες, θα αποδείξει αν τελικά υπάρχει ή όχι παράβαση της νομοθεσίας μιας και δεν έγινε χρήση των επιχορηγήσεων. Αν όμως αποδειχθεί καταστρατήγηση του Νόμου είτε στη Βουλή, είτε από τη Δικαιοσύνη, έχουμε να κάνουμε με σοβαρό πολιτικό ζήτημα και θα περιμένουμε έτσι να αντιμετωπιστεί. Τότε θα είναι δεδομένο για τους πολίτες της Μαγνησίας, ότι κατά τη περίοδο που ανέλαβε το έργο της εκπροσώπησης τους είχε άλλες προτεραιότητες… Πάντως ότι είναι νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό, «…η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται και τίμια». Σίγουρο είναι ότι από τους χιλιάδες επιχειρηματίες που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους, απαιτείται να προηγηθεί μια γραφειοκρατική διαδικασία για να τύχουν των ευεργεσιών του αναπτυξιακού Νόμου, που περιλαμβάνει και τη κατάθεση αποδείξεων ότι δύνανται να εκτελέσουν την όποια επένδυση.

Ίσως τελικά όλοι μαζί οι «άριστοι» της Ν.Δ. να μας θεωρούν πληβείους και να μην τους ενδιαφέρει η συλλογική πρόοδος. Τους ενημερώνουμε πως δεν υπάρχουν Πατρίκιοι και Ιππείς…

Δυστυχώς ακόμα μια φορά, η Μαγνησία μαστίζεται από τη μονόπλευρη σχεδόν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που φέρνει αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. «Η απογείωση έχει μεγάλη καθυστέρηση». Το ζήσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ, το ζούμε και τώρα με τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί το σύστημα να λειτουργεί για τη μεταξύ τους αλληλοχορηγία αλλά δεν λειτουργεί για τον τόπο. Εντωμεταξύ, το μοντέλο που ανέπτυξε η κυβέρνηση του επιτελικού παρά-κράτους από το 2019 και έπειτα, με την προσωπική διαμεσολάβηση των κυβερνητικών Βουλευτών και παραγόντων για να προχωρήσει το όποιο έργο, θυμίζει εποχές προδικτατορικές που θα ξανακλειστούν σύντομα «στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023