Τοπικά

Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας για τη μη λειτουργία τμημάτων στα ΕΠΑΛ

Την αντίδρασή της για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας:
Η ανακοίνωση:

«Η ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας αντιτίθεται στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη μη έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ.
Η διακοπή της φοίτησης των μαθητών, ιδιαίτερα όταν γίνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εξαρτώμενη από αριθμητικά και ποσοτικά δεδομένα, κρίνεται αντιεκπαιδευτική, αντιεπιστημονική και αυταρχική ως προς το χρόνο υλοποίησης της.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης και ανεργίας, όπως η σημερινή, είναι απαράδεκτο να υποχρεώνει το Υπουργείο Παιδείας τους μαθητές να αλλάζουν ειδικότητα ή να μετακινούνται σε άλλο σχολείο, πράγμα που σημαίνει αφενός μεν οικονομική επιβάρυνση αφετέρου δε λιγότερα εφόδια για την αγορά εργασίας.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει τη λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ. του Νομού Μαγνησίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το