Τοπικά

Νηπιαγωγεία με τρεις μαθητές σε Βρύναινα και Κεραμίδι

Στη Βρύναινα και στο Κεραμίδι λειτουργούν ξανά τα δύο Νηπιαγωγεία τα οποία πέρυσι είχαν παραμείνει κλειστά. Το ενδιαφέρον είναι πως άνοιξαν με τους φοιτούντες να είναι μόλις τρεις σε κάθε σχολείο, σε μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να εξυπηρετηθούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους.
Πανελλαδικά το υπουργείο Παιδείας έδωσε τη δυνατότητα σε 130 περίπου Νηπιαγωγεία της χώρας να λειτουργήσουν διαθέτοντας λιγότερους από πέντε μαθητές που είναι το όριο.
Δύο από αυτά βρίσκονται στη Βρύναινα και στο Κεραμίδι τα οποία λειτουργούν φέτος ξανά προσφέροντας νέες ελπίδες στις τοπικές κοινωνίες για την πρόοδο και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά τους.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος «από την αρχή του καλοκαιριού ξεκινήσαμε μια προσπάθεια επαφών με τις τοπικές κοινωνίες στη Βρύναινα και στο Κεραμίδι, προκειμένου να δούμε, αν υπάρχουν γονείς που θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα δύο Νηπιαγωγεία τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ξανά μετά από ένα χρόνο αναστολής τους, επειδή δεν υπήρχαν νήπια και προνήπια. Οι γονείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον και τελικά τόσο στο Κεραμίδι όσο και στη Βρύναινα βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις μαθητές για το κάθε σχολείο για να φοιτήσουν. Επικοινωνήσαμε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και μετά από εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας δόθηκε η δυνατότητα να λειτουργήσουν τα δύο αυτά σχολεία μολονότι δεν διέθεταν πέντε και άνω μαθητές που αναφέρει ο νόμος για τη λειτουργία ενός Νηπιαγωγείου, αλλά τρεις».
Τόσο στη Βρύναινα όσο και στο Κεραμίδι λειτουργούν Δημοτικά, επομένως τα παιδιά μετά το Νηπιαγωγείο θα μπορέσουν να φοιτήσουν στα σχολεία του τόπου τους.

Ο κ. Πολύζος υπογράμμισε πως για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς λόγους το υπουργείο Παιδείας κατόπιν προσπαθειών μας αποφάσισε να λειτουργήσουν σε αυτά τα δύο χωριά τα Νηπιαγωγεία. Άλλωστε θα ήταν μεγάλη ταλαιπωρία για τα παιδιά αυτής της τόσο τρυφερής ηλικίας, 4 και 5 ετών, να μεταβαίνουν για μισή ώρα και πλέον σε άλλες περιοχές για να λάβουν το αγαθό της γνώσης».
Έτσι η κοινωνική ευαισθησία της πολιτείας φάνηκε στην πράξη και οδήγησε στην λειτουργία των δύο Νηπιαγωγείων ωθώντας και τους νέους γονείς να παραμείνουν στους τόπους και να μην μεταναστεύουν στις πόλεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το