Αθλητισμός

Νίκος Ρούμπος: Δεν χρωστώ ευγνωμοσύνη σε κανέναν, μου χρωστάνε πολλοί

Ο Νίκος Ρούμπος, οποίος αποχώρησε ως γνωστόν από τη γενική διεύθυνση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, με επιστολή του απάντησε στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Νίκο Τσεκούρα, στα όσα ανέφερε ο τελευταίος στα ΜΜΕ. Αναλυτικά:

Με επιστολή του ο Νίκος Ρούμπος απάντησε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκο Τσεκούρα μετά την επιστολή του δεύτερου στα ΜΜΕ.

“Μετά από την απάντηση του πρόεδρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στη γνωστοποίηση των λόγων για τους οποίους αποχώρησα από την Γενική διεύθυνση της ανδρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, προκειμένου να προασπίσω την αξιοπρέπεια μου και την αληθινή διάσταση της κατάστασης που διαμορφώθηκε δηλώνω τα ακόλουθα: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αιφνιδιασμένος και ενοχλημένος από τις εξελίξεις στην ανδρική ομάδα μπάσκετ, για τις οποίες η αποκλειστική ευθύνη ανήκει στον ίδιο και τα μέλη του ΔΣ, επέλεξε να τοποθετηθεί με τρόπο παρελκυστικό χωρίς να δίνει καμία πειστική απάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για την τρέχουσα, υπό διαμόρφωση αγωνιστική περίοδο η διοίκηση του Ολυμπιακού γνώριζε με ακρίβεια εγγράφως και προφορικά, μετά από τέσσερις συναντήσεις μαζί μου τις οικονομικές και οργανωτικές απαιτήσεις για την νέα Β εθνική κατηγορία.

Ενώ είχα εκδηλώσει την πρόθεση να μην ασχοληθώ μου ζητήθηκε να συνεχίσω να συνεισφέρω από την θέση του Γενικού διευθυντή καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης και λειτουργίας των τμημάτων εκ των έσω.

Εξέδωσε και δελτίο τύπου με επίσημη αναγγελία της συνεργασίας.

Εξέθεσα και κατέθεσα συγκεκριμένο πλάνο άντλησης εσόδων το όποιο είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό και χρειάζεται συγκεκριμένη και εξειδικευμένη εξυπηρέτηση.

Γνωρίζοντας η διοίκηση ότι δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους αποδέχτηκε, προχώρησε και εξήγγειλε επίσημα προσλήψεις προπονητών και συμφωνίες με παίχτες αποδεχόμενη συγκεκριμένο απαιτητικό πλάνο, το οποίο στην πορεία αναθεώρησε προς τα κάτω ,απόφαση την όποια τόσο ο κ. Γκουγκουτούδης, όσο κι εγώ αποδεχτήκαμε. Ο κ. Γκουγκουτούδης αποχώρησε όταν προχθές η διοίκηση, δια του κ. Κυριακόπουλου, του γνωστοποίησε την αδυναμία να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα τόσο για τον ίδιο προσωπικά όσο και για την ομάδα. Ως εκ τούτου πράττοντας ορθώς αποχώρησε προστατεύοντας πρωτίστως την δική του υπόσταση , με το δικό του μέτρο.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά προ εβδομάδος γνωστοποίησα στη διοίκηση την αποχώρησή μου , δια του κ. Κυριακόπουλου, αλλά και στους υπόλοιπους συνεργάτες μου την απόφαση αυτή. Η αδυναμία συνέπειας λόγων και πράξεων με οδήγησε στην αποχώρηση καθώς δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτώ να εκτίθεμαι σε πρακτικές τις οποίες δεν αποδέχομαι.

Σχετικά με το ζήτημα της χορηγικής συμφωνίας με τον επιχειρηματικό όμιλο σας γνωστοποιώ ότι κανένα ενδιαφέρον δεν θα είχα, εάν ο κ. Τσεκούρας με διαδοχικές τηλεφωνικές επαφές (οι κλήσεις και οι συνομιλίες διαθέσιμες εύκολα)μου γνωστοποίησε την αναμονή επικείμενης συνάντησης με τους ιδιοκτήτες στην οποία μου ζήτησε να παρουσιάσουμε μια διευρυμένη χορηγική πρόταση για ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Με την γνωστή εξέλιξη στο ζήτημα, η οποία πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, δεν θα μπορούσα να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του.

Πέραν όλων αυτών στην προσπάθεια του να με υποτιμήσει και να με απαξιώσει, γιατί είναι προφανές ότι η αποδοχή της ανάδειξης της αλήθειας είναι μια δύσκολη υπόθεση, επιδόθηκε, με ανακρίβειες, σε συσχέτιση της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, με τα προσφάτως τεκταινόμενα, για την οποία πριν λίγους μήνες εξέδιδε αλλεπάλληλα συγχαρητήρια για εμένα προσωπικά και τους άλλους συντελεστές.

Συγκεκριμένα όσον αφορά την διοικούσα επιτροπή, μετά τις αλλεπάλληλες σεζόν μη διεξαγωγής των πρωταθλημάτων είχε αλλοιωθεί η σύνθεση της με αλλεπάλληλες αποχωρήσεις και οι παραμένοντας με κύριο συμπαραστάτη τον κ. Βλιώρα Γιώργο αναλάβαμε την δύσκολη υπόθεση της πορείας στην Β Εθνική με το γνωστό αποτέλεσμα.

Η διοίκηση συμμετείχε μόνον οικονομικά, όπως είχε συμφωνηθεί καλύπτοντας έξοδα μετακινήσεων, διαιτησιών και γραμματειών.

Στην υποχρέωση αυτή ανταποκρίθηκε και πέραν αυτής όταν τέθηκε ζήτημα ενίσχυσης συμμετείχε και σε αυτό υπερβαίνοντας και την τυπική υποχρέωση.

Η ελλειμματική διοικούσα επιτροπή ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της και πέραν αυτών και κατά περίσταση , δεν μετέφερε δε βάρη στη διοίκηση του ερασιτέχνη καθώς τις οποίες εκκρεμότητες συνεχίζει να διευθετεί.

Ο κ. Τσεκούρας μη αντέχοντας το κόστος της ανάδειξης της αλήθειας, στην προσπάθεια του εμφανώς να με υποτιμήσει να με υποβιβάσει, και να με απαξιώσει κακόβουλα αναφέρει ότι η διοίκηση πλήρωνε υποχρεώσεις σε εμένα προσωπικά.

Οι παροχές της διοίκησης αφορούσαν υποχρεώσεις της ομάδας και όχι προσωπικές μου.

Γνωρίζουν όλοι ότι προσωπικά εκπλήρωσα τις υποχρεώσεις μου οικονομικές και παροχής αμέτρητων ωρών δουλειάς στο ακέραιο.

Δεν χρωστώ ευγνωμοσύνη σε κανέναν. Μου χρωστάνε πολλοί.

Η Διοίκηση του Ολυμπιακού θεωρεί δεδομένο ό,τι η αξιοπρέπεια, η συνέπεια η εργατικότητα η συλλογική δουλειά πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο δικό της μέτρο.

Θεωρεί δεδομένο ότι οποίος εργάζεται έμμισθος ή αφιλοκερδώς για τα συμφέροντα του συλλόγου οφείλει να συντάσσεται και να αποδέχεται πρακτικές ή καταστάσεις οι οποίες τον εκθέτουν δημόσια αρκεί να εξυπηρετείται οποία στρεβλή αντίληψη κυριαρχεί.

Όπως όλοι γνωρίζουν δεν έχω καμία προσωπική εξάρτηση από κανένα πόλο συμφερόντων και διατηρώ ακέραιο το προνόμιο να διακινώ με κάθε τρόπο την αλήθεια με το μέτρο της δικής μου αξιοπρέπειας το οποίο μόνον εγώ καθορίζω.

Για ο,τι γίνεται ή δεν γίνεται σε έναν οργανισμό την ευθύνη την έχει ακέραια ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στον ιστορικό, όπως θέλουν να τον αποκαλούν, Ολυμπιακό τα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να κοιτάξουν πολύ βαθιά προς τα μέσα για να απαντήσουν εάν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες απαιτήσεις του αθλητισμού οι οποίες επιβάλλουν οικονομική ευρωστία, καινοτόμο σκέψη, συλλογική δουλειά, συνέπεια και αξιοπιστία.

Καλή συνέχεια των καλοκαιρινών σας απολαύσεων”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 80 τα καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα – Όλοι είναι άνδρες

Σε 82 ανέρχονται τα κρούσματα από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα την την…

6 Οκτωβρίου 2022

Νόμπελ Λογοτεχνίας στη Γαλλίδα Annie Ernaux

Η Γαλλίδα συγγραφέας και καθηγήτρια λογοτεχνίας, Annie Ernaux, κέρδισε το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η Eπιτροπή…

6 Οκτωβρίου 2022

Με τον Πατριάρχη η Ζ. Μακρή όταν πληροφορήθηκε την εκλογή Δαμασκηνού- Ευχές στον νέο Μητροπολίτη

  Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μ. Μακρή, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης…

6 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση Οικονόμου στην Τουρκία για τα δύο ναυάγια: «Θα θρηνούμε θύματα όσο δεν πράττει ό,τι επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο»

Επίθεση στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των…

6 Οκτωβρίου 2022

Κωστής Χατζηδάκης: Στους άνεργους θα προσφέρονται με κριτήρια θέσεις εργασίας από τη ΔΥΠΑ

Με μια ανάρτηση στο Facebook επέλεξε να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, στην κριτική…

6 Οκτωβρίου 2022

Ουκρανοί βρήκαν δωμάτιο βασανιστηρίων Ρώσων – Έδερναν, κακοποιούσαν και έβγαζαν τα χρυσά δόντια κρατουμένων

Η πόλη Pisky-Radkivski στη βόρεια Ουκρανία, απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ουκρανικές δυνάμεις οι…

6 Οκτωβρίου 2022