Τοπικά

Νίκος Παπαπέτρος: Δεν θέλουμε μονάδα LNG στο Παγασητικό

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Συμμαχία για τον Βόλο» Νίκος Παπαπέτρος, με αφορμή την δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου μετά το αίτημα που κατέθεσαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι από τις αντιπολιτεύσεις, για τη λήψη απόφασης για την έκφραση γνώμης του Δήμου σχετικά με τη σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό, αναφέρει:

«Όπως ανέφερα και στην ομιλία μου με την οποία ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου, δεν θέλουμε, ως δημοτική παράταξη και εγώ ως επικεφαλής της, να εγκατασταθεί μονάδα αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, πλωτή ή μη πλωτή. Και αυτό γιατί υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ρύπανσης του κλειστού κόλπου του Παγασητικού, πλέον της αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα δε υποτιθέμενα οφέλη θα είναι ασήμαντα, αφού οι θέσεις εργασίες ελάχιστα θα αυξηθούν, αλλά αντιθέτως οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για τον τουρισμό και την αλιεία, που θα υποβαθμιστούν δραματικά.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος Βόλου, έχει ταχθεί υπέρ της εγκατάστασης μονάδας LNG αγνοώντας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να ξεκαθαρίζει ποιο θα είναι το όφελος για την πόλη και τους κατοίκους της.

Άλλωστε, όσες φορές ρωτήθηκε, ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος», ποτέ δεν έδωσε σαφή απάντηση αν υπάρχουν οφέλη από την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Ούτε φυσικά αναμένουμε να δώσει απαντήσεις και στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αν τελικά εμφανιστεί.

Εμείς όμως από τη δική μας πλευρά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή αυτής της εγκατάστασης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το