Τοπικά

Νίκος Μαγγίτσης, Ευριπίδης Βλάχος και Παναγιώτης Πλαγεράς στην κορυφή των Άνδεων

MAGGITSHS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ελληνική Ορειβατική Αποστολή HellasAconcagua 2015 με 6 από τα 9 μέλη της να φτάνουν στην κορφή του παγωμένου βουνού ανήμερα των Χριστουγέννων στις 12:15 ώρα Αργεντινής. Οι 9 Έλληνες ορειβάτες με επικεφαλής και υπεύθυνο ανάβασης τον Βολιώτη Νίκο Μαγγίτση  μέλος του ΕΟΣ Βόλου, επέστρεψαν στην Ελλάδα την πρωτοχρονιά και είναι όλοι τους καλά στην υγεία τους. Τα μέλη της αποστολής ήταν: Ευριπίδης Βλάχος από το Βόλο, Γκούντας Φώτης από Αθήνα, Φλαμπούρη Χριστίνα από Αθήν, Αρχοντίδου Βανέσα από Αθήνα, Κεχαγιάς Τάσος από Τρίπολη, Καψιώχας Τάσος από Τρίκαλα, Νταβαρίνος Θωμάς από Άγραφα, Πλαγεράς Παναγιώτης από Βόλο, Μαγγίτσης Νίκος από Βόλο

Η Ελληνική αποστολή ξεκίνησε την προσπάθειά της στις 11 Δεκεμβρίου 2015 με προορισμό την πόλη Μεντόζα στην Αργεντινή. Από εκεί προσέγγισαν την κατασκήνωση βάσης του βουνού στα 4200 μέτρα, Plaza De Mulas και στη συνέχεια με 3 υψηλές κατασκηνώσεις στα 5000, 5400 και 6000 μέτρα διανυκτέρευσαν κάνοντας την τελική προσπάθεια το βράδυ της 24ης Δεκ, και έφτασαν στην ψηλότερη κορυφή των Άνδεων και όλης της Αμερικάνικης ηπείρου, στα 6962 μέτρα ανήμερα των Χριστουγέννων στις 12:15 ώρα Αργεντινής.

Οι συνθήκες που συνάντησαν οι Έλληνες ορειβάτες ήταν εξαιρετικά δύσκολες με ανέμους να φτάνουν τα 70km/h και θερμοκρασίες να πέφτουν στους -30o C κάτω από το μηδέν. Η καλή οργάνωση, η ομαδικότητα αλλά και η άψογη συνεργασία των Ελλήνων ορειβατών, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις άλλες διεθνείς αποστολές χαρακτήρισαν την ανάβαση και καθόρησαν την τελική μεγάλη  Ελληνική επιτυχία.

Όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής είναι πίσω στην χώρα μας χαρούμενα και γεμάτα υγεία, ενώ ήδη ετοιμάζουν και προετοιμάζουν τους νέους ορειβατικούς στόχους για το 2016.

Την ευθύνη και την οργάνωση της Ελληνικής αποστολής HellasAconcagua 2015 είχε το γραφείο Εναλλακτικού τουρισμού True Adventure (www.trueadventure.gr) με αρχηγό τον μοναδικό Έλληνα που έχει ανέβει στις «7 summits, καθώς στον Βόρειο και Νότιο Πόλο,  Νίκο Μαγγίτση από την Αγριά Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το