ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

My market: Μειώσεις τιμών σε 5266 προϊόντα

Χωρίς κατηγορία

«Γιατί με τον Ιάσονα»

Άρθρα

Απεβίωσε 61χρονος στην Αγιά

Τοπικά

Τοπικά

Νίκος Χουντής: «Η συνταγματική αναθεώρηση είναι παγιδευμένη»

Στο Βόλο περιοδεύει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής για να στηρίξει των αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιεί στον Βόλο αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην αρχή της Ιάσονος.
«Σκοπός της περιοδείας μου είναι η στήριξη του βολιώτικου αγώνα» δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή του αυριανό συλλαλητήριο ενώ σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου για τη αναστολή δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF ανέφερε ότι αυτό δείχνει πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να έχει αποτελέσματα. «Δεν ξεχνώ ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αλλά το κίνημα πρέπει να συνεχιστεί για να έχουμε αποτέλεσμα για τη διασφάλιση της υγείας. Από ό,τι δείχνουν οι επιδημιολογικές μελέτες έχουμε προβλήματα με τη νοσηρότητα του πληθυσμού».
Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, σχολίασε τη χθεσινή ψηφοφορία για τις συνταγματικές αναθεωρητικές διαδικασίες σημειώνοντας πως έγινε » δικομματικό παιχνίδι» για δύο άρθρα, τον τρόπο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.
«Η συνταγματική αναθεώρηση είναι παγιδευμένη και κατ’ υπόδειξη των δανειστών. Είναι γενικότερη δέσμευση που ανέλαβε η χώρα και αυτό που θα ξεπλύνει τα παράτυπα των μνημονίων. Αυτή είναι η αναγκαιότητα καθ’ αυτούς, αυτός είναι ο βασικός άξονας» ανέφερε.
«Ζήσαμε την κατάλυση του συντάγματος, την κατάλυση δημοκρατίας και τη μετατροπή του «όχι» στο δημοψήφισμα που έγινε «ναι» και με τη συμμετοχή του προέδρου της δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός έχει να αντιμετωπίσει τον ισχυρισμό ότι βγήκαμε από εποπτεία, αλλά αν δεν υλοποιηθούν οι κατευθύνσεις για λεηλασία κατοικίας και περιουσίας για να λυθεί το θέμα κόκκινων δανείων, θα μας θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε ένα μνημονιακό περιβάλλον και είμαστε σε αυξημένη εποπτεία και δεσμεύσεις»
Ο κ. Χουντής επισήμανε πως ο λαός καλείται να αντιμετωπίσει ένα συνεχώς καλλιεργούμενο επιχείρημα ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα δημοκρατικό μέτωπο για να αντιμετωπιστεί ο φιλελευθερισμός και η ακροδεξιά. «Αυτό είναι ψευδεπίγραφο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι της αριστεράς, αλλά μνημονιακός νεοφιλελεύθερος. Δεν προσδιορίζει ποιος είναι ο αντίπαλος και ποια θα είναι η σύνθεση του προοδευτικού μετώπου που θέλει να δημιουργήσει». Πρόσθεσε επίσης πως για να δημιουργήσει αυτό το μέτωπο «πάει» με δυνάμεις που κατηγορούσαν για τη χρεωκοπία της χώρας.
Μιλώντας για την ακροδεξιά, ο ευρωβουλευτής τόνισε πως είναι υπαρκτή η απειλή αλλά χρησιμοποιείται όμως και προσχηματικά. «Και στην Ελλάδα και Ε.Ε. αντιμετωπίζεται με τους αγώνες του λαού και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όταν της αφαιρέσεις ριζικά το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο ων πολιτικών της λιτότητας» δήλωσε και επισήμανε πως η Λαϊκή Ενότητα κατεβαίνει τις εκλογές επιδιώκοντας ένα πολιτικό και οικολογικό μέτωπο ενώ θα διεκδικεί να βρεθεί στην ευρωπαϊκή και στην εθνική βουλή.
Ερωτηθείς για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές, απάντησε πως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί στην υλοποίηση μνημονιακών πολιτικών. Με αυτές τις δυνάμεις που εργάζονται έτσι εμείς δεν συμφωνούμε. «Με αυτές τις δυνάμεις εμείς δεν συμφωνούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής.
Το μέλος της Λαϊκής Ενότητας Μαρία Νεοφώτιστου καλωσόρισε τον κ. Χουντή στον Βόλο και σημείωσε πως σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα συντακτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

ΗΡΩ ΚΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το