Τοπικά

Νίκος Χιώτογλου: Ο μαέστρος και η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συγκινούν

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, αλλά που τα 50 πρόσωπα που την αποτελούν είναι καλά «κρυμμένα» μέσα στον δικό τους ξεχωριστό κόσμο.
Η Χορωδία του Πανεπιστημίου, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους πληγέντες των πυρκαγιών στην Αττική, θα συγκεντρώνει σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 21:00, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρουχισμό.
Χώρος Συγκέντρωσης θα είναι η αίθουσα Σκουβαρά – Ημιώροφος, Κτίριο Παπαστράτου (Παραλιακό Συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
Φοιτητές και μέλη της χορωδίας πήρανε την απόφαση χωρίς μεγάλη σκέψη για το πως θα οργανωθούν και τα κατάφεραν σε χρόνο μηδέν.
Ο μαέστρος Νίκος Χιώτογλου είναι η «ψυχή» της προσπάθειας. Η πρυτανεία ενημερώθηκε, συμφώνησε, οι βάρδιες μοιράστηκαν και το πρόγραμμα συγκέντρωσης υλικού ξεκινά σήμερα.
«Ξέρετε, δεν καταλαβαίνω γιατί όποιος θέλει να προσφέρει ρούχα και τρόφιμα να μην το πράττει. Βεβαίως και οι προτεραιότητες είναι σε φάρμακα και αίμα, αλλά ο κόσμος θα προσφέρει ότι θέλει και μπορεί. Γιατί ακόμα και αν δεν είναι χρήσιμα στους συνανθρώπους μας στην Αττική, θα είναι πολύτιμα για τον κάθε άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια. Δίπλα μας υπάρχει μεγάλος πόνος και μεγάλη ανάγκη. Ότι μπορούμε και ας είναι λίγο, ας το καλύψουμε. Θέλει στόχο για να πετύχεις ή να αποτύχεις σε μια προσπάθεια αλλά σημασία έχει να το παλέψεις», είπε ο μαέστρος.
Η χορωδία του Πανεπιστημίου είναι από τις πρώτες συλλογικότητες που ανακοίνωσε πρωτοβουλία στήριξης στους πληγέντες. Σε περιοδεία στα Φάρσαλα όπου συνοδεύει τον Γιάννη Κότσιρα, μαθεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας η φωτιά. Η οικογένεια του Γιάννη Κότσιρα ζει στην Ανατολική Αττική και η συναυλία δόθηκε σε κλίμα αγωνίας και ταραχής. Αμέσως μετά τη λήξη της τα μέλη της ορχήστρας αποφάσισαν πως κάτι πρέπει να γίνει.
«Είμασταν σοκαρισμένοι και δεν χωρούσε το μυαλό μας τι συνέβαινε. Το πρωί μιλήσαμε με την πρυτανεία και οργανωθήκαμε», είπε τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που οργανώνουν εκδηλώσεις αλληλεγγύης.
«Υπάρχουν πράγματα που έχουν γίνει αλλά δεν υπάρχει λόγος να λέγονται», είπε.
Είναι περιστασιακό όμως θέμα η αλληλεγγύη;
«Δυστυχώς και δεν πρέπει να ζούμε με ψευδαισθήσεις. Την αλληλεγγύη την έχουμε όλοι ως κάτι τελευταίο στις προτεραιότητές μας γιατί είναι έτσι η ζωή όλων δομημένη. Φταίνε οι προηγούμενοι που μας δίδαξαν και φταίμε και εμείς που διαμορφώνουμε τους επόμενους. Εφόσον όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον διπλανό μας, θα το κάνουμε και πάντα θα προσπαθούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το