Αθλητισμός

Νίκησε Οπούντιο και διαιτητή – Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το πρώτο «τρίποντο» εκτός έδρας

Επιτέλους νίκη εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε να περάσουν 11 αγωνιστικές για να γευτούν οι «ερυθρόλευκοι» το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα μακριά από το Βόλο, στο ντεμπούτο του Λάκη Μπακάλη στον πάγκο, σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Νόνης στο 9’ με πλασέ μέσα από την περιοχή ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο μέρος το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από νωρίς το ματς, αν εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στην επανάληψη ο Οπούντιος είχε καλύτερη παρουσία, με τη βοήθεια και του απαράδεκτου διαιτητή Βλάχου. Ο ρέφερι από την Ανατολική Αττική με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του, έδινε ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του Οπούντιου, με στόχο να φέρει τη μπάλα προς την περιοχή του Ολυμπιακού. «Φόρτωσε» με κάρτες τους «ερυθρόλευκους» και παράλληλα έκοβε όλες τις επιθετικές ενέργειες του Ολυμπιακού, ψάχνοντας τρόπους να βοηθήσει τους γηπεδούχους να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης.

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Καραγκιολίδη, με τους Δ. Κόκα (αριστερά) και Γελαδάρη (δεξιά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό αποτελούν οι Νόνης και Κραγιόπουλος, ενώ την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Λούγκος, Τόσκας και Βασίλιεβιτς, με τον Σέρβο να έχει πιο επιτελικό ρόλο. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Σέττος (αριστερά), Ευθυμιάδης (δεξιά) και Σεχολάρι στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα μέσα του πρώτου μέρους οι δύο ακραίοι άλλαξαν πλευρές.

Σκόραρε νωρίς

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να ελέγξει το ματς, να πετύχει γρήγορα ένα γκολ και στη συνέχεια να φέρει το ματς στα μέτρα του. Οι «ερυθρόλευκοι» από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Βλάχουν ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα κα προσπαθούσαν να αναπτυχθούν από τα άκρα, κυρίως από την αριστερή πλευρά όπου κινούνταν ο Σέττος. Στην πρώτη καλή επιθετική προσπάθεια το σκορ άνοιξε για τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλιεβιτς στο 9’ με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον προωθημένο Χρήστο Νόνη μέσα στην αντίπαλη περιοχή και ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι στη συνέχεια βρήκαν κενούς χώρους, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να πετύχουν τουλάχιστον ένα ακόμη τέρμα, όμως έδειξαν επιπολαιότητα στην τελική πάσα, κυρίως με τους Σέττο και Σεχολάρι.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο, δεν έχασαν κάποια κλασική ευκαιρία, πέρα από ορισμένες μικροευκαιρίες, οι οποίες προήλθαν από λάθη, κυρίως, των αμυνόμενων του Ολυμπιακού.

Στο 14’ σε σουτ του Ντούνη η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, ενώ στη συνέχεια, στο 16’, ο Σέττος έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του Ολυμπιακού. Μετά από εξαιρετική πάσα του Βασίλιεβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Μήτσιο, με τον τερματοφύλακα του Οπούντιο να του κλείνει το οπτικό πεδίο και να αποκρούει σωτήρια.

Στο διάστημα 20’-30’ ο Ολυμπιακός ήλεγχε το παιχνίδι, όμως επιθετικά δεν μπορούσε να δημιουργήσει. Ο Οπούντιος είχε μια καλή στιγμή στο 26’ με τον Ντούνη να σουτάρει άουτ, μετά από σέντρα του Χρυσαφόπουλου από τα δεξιά.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργώντας και χάνοντας τρεις ευκαιρίες για γκολ. Στο

32’ σέντρα σε σέντρα του Ευθυμιάδη από τα αριστερά ο Σεχολάρι έπιασε το μονοκόματο σουτ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, βρήκε όμως σε πόδι αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ένα πολύ καλό σουτ του Σεχολάρι απέκρουσε σωτήρια ο Μήτσιος, ενώ στο 43’ ο Ευθυμιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κραγιόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα Μήτσιο να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ανέλαβε δράση ο διαιτητής

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν το ίδιο καλή μ’ αυτή του πρώτου μέρους. Ο Οπούντιος προσπάθησε να πιέσει την άμυνα των «ερυθρολεύκων», οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαιναν δεύτεροι πάνω στη μπάλα, ενώ στο δημιουργικό κομμάτι οι αδυναμίες ήταν πολλές.

Ο διαιτητής Βλάχος με το παραμικρό σφύριζε φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, σπρώχνοντας τον Οπούντιο και ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, που δεν έγινε κάποια φάση μέσα στην περιοχή, καθώς δεν θα δίσταζε να σφυρίξει πέναλτι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 47’. Ο Πρέντι βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Γελαδάρη και να καταλήγει κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τον Οπούντιο στο 60’ με τον Τομόρι να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με τον Καραγκιολίδη να αποκρούει.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους παίκτες του Οπούντιου και να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ με τους γρήγορους Μέμο, Καράμπελα και Καρβούνη, οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 73’ σουτ του Τόσκα πέρασε άουτ, ενώ στο 77’ κεφαλιά του Νόνη δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τον Ολυμπιακό (άουτ). Στο 80’ σουτ του Μέμου δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 83’ σε κεφαλιά-γύρισμα του Σιδέρη, με τον τερματοφύλακα Μήτσιο εκτός εστίας, η μπάλα λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα (κόρνερ) και να σημειωθεί αυτογκόλ.

Ο διαιτητής Βλάχος συνέχισε να δίνει ρεσιτάλ με τα σφυρίγματά του εις βάρος του Ολυμπιακού και στο 93’ απέβαλε τον Λάκη Μπακάλη από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 92’, πάντως, λίγο έλειψε να γίνει το 1-1, με τον Τσιόφλιο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και τον Καραγκιολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Διαιτητής: Βλάχος (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Δουλγεράκης, Καραθανάσης (Αν. Αττικής)

Κίτρινες: Σιδέρης-Κραγιόπουλος, Βασίλιεβιτς, Καραγκιολίδης, Σεχολάρι, Μέμος, Δ. Κόκας

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ: Μήτσιος, Χρυσαφόπουλος, Αδαμίδης, Κοκαβέσης, Σιδέρης, Μπράχο (46’ Ξεζόνωτος), Τομόρι (82’ Παπανικολάου), Νούλας, Ντούνης (78’ Αγγελόπουλος), Πρέντι (87’ Ευθυμίου), Τσόφλιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Καραγκιολίδης, Γελαδάρης, Δ. Κόκας, Νόνης, Κραγιόπουλος, Τόσκας, Λούγκος, Βασίλιεβιτς (64’Καράμπελας), Σεχολάρι (78’ Καρβούνης), Ευθυμιάδης (70’ Σκανδάλης), Σέττος (56’ Μέμος).

 «Δίνουμε τίμιο αγώνα, δεν θα μας τον στερήσει κανείς»

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 εξέδωσε ανακοίνωση μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Οπούντιο Μαρτίνου, αναφέροντας πως οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ακόμη ένα παιχνίδι με μια κακή διαιτησία. Η ανακοίνωσή αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες, δίνοντας σε όλους μας χαρά. Αξίζουν συγχαρητήρια οι παίκτες μας για τη μαχητικότητα και το πάθος τους , αλλά και οι πιστοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, που βρέθηκαν στο πλάι της ομάδας.

Αν και η ομάδα μας πήρε αυτούς τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, πάλι ήμασταν στο ίδιο έργο θεατές. Με μια κακή διαιτησία, με άδικες κάρτες προς τους παίκτες μας και με σφυρίγματα, που προκαλούσαν κάτι παραπάνω από εκνευρισμό. Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας μας, προσπαθώντας να την υπερασπιστεί, αποβλήθηκε από τον ρέφερι του αγώνα για διαμαρτυρία.

Από την αρχή της χρονιάς και με ελάχιστες εξαιρέσεις, βλέπουμε ένα μένος κατά της ιστορικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου κι αναρωτιόμαστε τους λόγους για τους οποίους τηρείται αυτή η στάση.

Ο Ολυμπιακός Βόλου όμως, κόντρα σε όσους τον πολεμούν, θα συνεχίσει με υπομονή, επιμονή, αγωνιστικότητα, προσπάθεια και πάνω απ’ όλα με υπερηφάνεια τον αγώνα που έχει ξεκινήσει.

Δεν θα δώσουμε κανένα δικαίωμα ποτέ, παρά τον εκνευρισμό που προκαλούν και προκάλεσαν οι διαιτητικές αποφάσεις, να μειώσει οποιοσδήποτε το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου.

Δίνουμε τίμιο αγώνα κάθε φορά και δεν θα αφήσουμε κανένα να μας τον στερήσει».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Καλεί σε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη…

5 Φεβρουαρίου 2024

Στην Ακρόπολη το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο – Οι φωτογραφίες της Σοφίας

Στην Αθήνα βρέθηκε η Σοφία, η πιο διάσημη τεχνητή νοημοσύνη του κόσμου και δεν παρέλειψε…

5 Φεβρουαρίου 2024

Ανοιξιάτικος καιρός και θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς από αύριο

Με ανοιξιάτικο καιρό και θερμοκρασίες που σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου…

5 Φεβρουαρίου 2024

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση βιασμού της ανήλικης στο Ρέθυμνο – Καταγγελίες από το καλοκαίρι στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μνήμες από τη σοκαριστική υπόθεση της μαστροπείας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι στα Σεπόλια, που…

5 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Σκέψεις για αποκλεισμό της Εθνικής Οδού και απόβαση στην Αθήνα

Από το Λάκκωμα Χαλκιδικής, το Δερβένι και το Στρυμονικό, μέχρι τα Τρίκαλα και την Αταλάντη…Οι…

5 Φεβρουαρίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Διαγνώστηκε με καρκίνο – Τι ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του…

5 Φεβρουαρίου 2024