Κόσμος

Νίκη του Συνασπισμού του Ποροσένκο στην Ουκρανία

606x341_resultat_21h00-ukraine-elections

Η νίκη του συνασπισμού του Πέτρο Ποροσένκο στις βουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας εδραίωσε τη φιλοδυτική κατεύθυνση της χώρας. Από τα επτά κόμματα της νέας Βουλής, τα έξι στηρίζουν ανοιχτά την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας, γεγονός που διευκολύνει τη συγκρότηση κυβέρνησης.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν μια σταθερή νίκη όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών, φιλοουκρανικών δυνάμεων. Κι αυτό μας δίνει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, ενώ εξήγγειλε την άμεση έναρξη των συζητήσεων για τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού. Όπως τόνισε, «έχουμε μπροστά μας αυτές τις δέκα ημέρες, κατά τις οποίες ελπίζω ότι θα δημιουργήσουμε την καλύτερη κυβέρνηση στην Ουκρανία. Γιατί καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα έρθει αντιμέτωπη με τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα σήμερα». Το Λαϊκό Μέτωπο του Αρσένι Γιατσένιουκ παίρνει τη δεύτερη θέση. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός εκφράστηκε επίσης υπέρ της τάχιστης υλοποίησης δομικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο τη ριζική αλλαγή της Ουκρανίας και την είσοδό της σε μια εποχή σταθερότητας.

«Μόλις συναντήθηκα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας και μαζί το συντομότερο δυνατό θα συγκροτήσουμε το συνασπισμό. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να συσταθεί αποκλειστικά από επαγγελματίες που θα μπορούν να εφαρμόσουν ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο», υπογράμμισε ο κ. Γιατσένιουκ.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε πως ο σχηματισμός κυβέρνησης αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Πηγή: www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το