Αθλητισμός

Νίκη: Να γυρίσουμε στο γήπεδο, αλλά με ασφάλεια

Κάθετοι εμφανίζονται στη Νίκη για την έναρξη του πρωταθλήματος. Τόσο το προπονητικό τιμ, όσο και οι ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας επιθυμούν να γυρίσουν στο γήπεδο, αλλά δεν θα κινδυνεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα για κανέναν λόγο.

 Θέμα προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Εκεί αναφέρεται η σιγουριά ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσει σε 20 με 25 ημέρες ισχυριζόμενος ότι οι παίκτες βρίσκονται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης έχοντας ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Επιστρέφουμε στον φυσικό μας χώρο και είμαστε σίγουροι πως σε 20 με 25 ημέρες από σήμερα (οι ποδοσφαιριστές όλο αυτό το διάστημα ακολουθούσαν ατομικό πρόγραμμα και βρίσκονται σε καλό επίπεδο ετοιμότητας) θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματός μας, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Σούπερ Λιγκ 2.

Επειδή τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος και ευελπιστούμε πως όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο, που δεν είναι άλλος από το συμφέρον του ποδοσφαίρου και μόνο».

Ωστόσο η τοποθέτηση αυτή δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Νίκης. Ειδικότερα τα μέλη του προπονητικού τιμ αντέδρασαν έντονα, αφού γνωρίζουν καλά ότι μετά από αποχή ενός έτους από επίσημα παιχνίδια και τριών μηνών από τις προπονήσεις, είναι αδύνατον σε 20-25 ημέρες να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ.

Μαζί τους τάχθηκαν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξέφρασαν την απορία πώς το Δ.Σ. του συνδέσμου τους βγάζει τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα, χωρίς να ρωτήσει τα ίδια τα μέλη του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε περίπτωση που έχουμε σέντρα στη Φούτμπολ Λιγκ, επειδή έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, θα πρέπει οι παίκτες να δίνουν αγώνες Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι να καταναλώσουν πολλές δυνάμεις και χρειάζονται την κατάλληλη προετοιμασία.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το προπονητικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές της Νίκης θέτουν το διάστημα των έξι εβδομάδων ως το ελάχιστο περιθώριο για να είναι έτοιμοι για σέντρα. Δεν χωρά αμφιβολία ότι άπαντες στη Νίκη επιθυμούν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Τέλος, στον αγωνιστικό τομέα οι «κυανόλευκοι» προπονήθηκαν χθες το πρωί. Μοναδικός απών ήταν ο Αντώνης Θεοδωρόπουλος, ενώ οι Λούκας Γκαρσία, Αλέξανδρος Μπιτσάκος και Γιάννης Κοπιτσής ακολούθησαν μέρος του προγράμματος. Ο Κώστας Περιστερίδης έλειπε για προσωπικούς λόγους και πρόλαβε μόνο το τελευταίο μέρος της προπόνησης.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το