Ελλάδα

Νίκη Κεραμέως: Στο τραπέζι η παράταση του σχολικού έτους για κάλυψη της ύλης 

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί το σχολικό έτος εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως έγινε και την περσινή σχολική χρονιά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Και πέρυσι αναγκαστήκαμε να προσαρμόσουμε πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός τα εξετάζουμε όλα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας προκειμένου να δούμε τι μέτρα μπορεί να χρειαστούν για τη σωστή κάλυψη της ύλης. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε επεκταθεί το σχολικό έτος. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι και τα εξετάζουμε στο πλαίσιο αυτό», τόνισε η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε επίσης πως αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία, η διδακτέα ύλη προχωρά κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης ωστόσο με δεδομένο πως «τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία» όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα στην κοινωνία, αντίστοιχα αναμένεται να είναι και στα σχολεία, συνεπώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Κατά τα άλλα, η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε πως το επόμενο νομοσχέδιο που για την εκπαίδευση που θα έρθει στη Βουλή θα αφορά στην αποκέντρωση του συστήματος στο σχολείο με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο, ενώ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που μόλις υπερψηφίστηκε, έκανε την εκτίμηση πως θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα. «Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΤΟΕΒ

Σε έναν μήνα περίπου θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για την υλοποίηση των αρδευτικών έργων…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τραγικό δυστύχημα στην Αχαΐα: Συρμός του Προαστιακού παρέσυρε άνδρα και τον σκότωσε

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη σιδερένια γέφυρα του Πείρου στην Αχαΐα, καθώς άνδρας παρασύρθηκε από συρμό…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ήρθε η ώρα για την επιστροφή των Γλυπτών», λέει ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον – Τι λέει για τη στάση του γιου του

Την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος με τα Γλυπτά του Παρθενώνα υπογράμμισε ο πατέρας του πρώην…

1 Δεκεμβρίου 2023

“Όχι” από το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στον σταθμό υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην προοπτική εγκατάστασης μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Παγασητικό, εκφράζει το…

1 Δεκεμβρίου 2023

Μποναμάς…

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες με παράλληλη μισθωτή εργασία.…

1 Δεκεμβρίου 2023

Καθαρισμός

Στο πάρκο του Αγ Κωνσταντίνου στήνεται ένα σκηνικό από Άη Βασίληδες και διάφορες λιχουδιές επισκέψιμο…

1 Δεκεμβρίου 2023