Αθλητισμός

Νίκη και Κιβωτός πάνε μαζί… Οι «κυανόλευκοι» θα προβάλλουν το έργο του ιδρύματος στη φανέλα τους

Κοινή πορεία χαράζουν ΠΑΕ Νίκη και Κιβωτός του Κόσμου. Όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, Γιάννης Καζεπίδης, τη νέα χρονιά οι «κυανόλευκοι» θα προβάλλουν το έργο του ιδρύματος μέσω της επίσημης φανέλας τους.

Η Νίκη συνεχίζει και φέτος το κοινωνικό της έργο στηρίζοντας ευπαθείς ομάδες και ιδρύματα της πόλης μας. Ο Γιάννης Καζεπίδης φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην ΕΡΑ Σπορ, όπου ανέλυσε το πρόγραμμα των φιλανθρωπικών δράσεων που θα αναπτύξει η ΠΑΕ τις μέρες των εορτών, προκειμένου να δώσει χαρά σε συμπολίτες μας, που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο υπεύθυνος εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ προχώρησε και σε μία αποκάλυψη. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η βολιώτικη ομάδα θα προβάλλει φέτος το έργο της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία δίνει στέγη σε παιδιά που δεν έχουν τη θαλπωρή της βιολογικής τους οικογένειας. Η προβολή αυτή θα γίνει μέσω της επίσημης φανέλας της ομάδας, την οποία θα φορά, όταν με το καλό αρχίσει η αγωνιστική περίοδος της Φούτμπολ Λιγκ το 2021.
Αναλυτικά ο κ. Καζεπίδης μίλησε στην εκπομπή «Dum Spiro Goal» του Σπύρου Τσάμη για τα παρακάτω θέματα:

Για τις αξίες που πρεσβεύει η Νίκη ως σύλλογος: «Εμείς εδώ στη Νέα Ιωνία για δύο πράγματα αισθανόμαστε υπερήφανοι. Το πρώτο είναι ο σύλλογός μας, δηλαδή η Νίκη Βόλου και το δεύτερο η Ευαγγελίστρια. Ο σύλλογος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη φιλοσοφία του κοινωνικού γίγνεσθαι. Αυτό μας το έδωσαν οι πρόσφυγες συγγενείς μας.

Αυτό που πρόλαβαν να φέρουν οι πρόσφυγες από την Πόλη, ήταν ο σύλλογος και η εικόνα της Παναγίας, η εκκλησία της οποίας χτίστηκε μαζί με τη Νίκη Βόλου στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Εκεί είναι τα ιερά μας κειμήλια.

Επομένως οι λέξεις αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αδελφικότητα είναι αυτές που χαρακτηρίζουν τον σύλλογό μας, τη Νίκη Βόλου. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι τουλάχιστον αυτές τις ημέρες. Αυτές οι κινήσεις δεν γίνονται για εντυπωσιασμό».

Για τις φιλανθρωπικές δράσεις που αναλαμβάνει φέτος η ΠΑΕ Νίκη: «Αυτά που θα κάνουμε φέτος είναι τα εξής: Πρώτον απευθυνθήκαμε στους ιερείς της Ευαγγελίστριας, οι οποίοι μας δίνουν κάποια ονόματα. Μετά το ίδιο το συμβούλιο, δηλαδή δεν αναθέτουν σε υπαλλήλους της ΠΑΕ να κάνουν κάποιες κινήσεις, θα ετοιμάσει δέκα δέματα με φαγώσιμα, που θα είναι ό,τι θα έχουμε κι εμείς στο σπίτι μας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ό,τι θα φάμε εμείς στο σπίτι μας, θα φάνε και οι συγκεκριμένες οικογένειες.

Το καλό παράδειγμα θα το δώσουν πρώτα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εκείνοι θα πάνε να ψωνίσουν, εκείνοι θα πάνε πόρτα-πόρτα χωρίς να δείξουμε πρόσωπα. Θα συνομιλήσουμε με τους συμπολίτες μας και θα τους δείξουμε ότι είμαστε εδώ σε οποιαδήποτε δυσκολία και σε ό,τι χρειαστούν εμείς θα βρισκόμαστε δίπλα τους. Αυτό θα γίνει παραμονή Χριστουγέννων

Συνολικά θα βοηθήσουμε δέκα οικογένειες που θα υποδειχθούν από τους ιερείς της Ευαγγελίστριας και δέκα ακόμη που θα υποδειχθούν από την Κοινωνική Πρόνοια. Είναι κάτι που έχουμε καθιερώσει. Ωστόσο δεν θα μπούμε στην ίδια διαδικασία με την Κοινωνική Πρόνοια, δηλαδή να πάμε πόρτα-πόρτα. Έχουμε ήδη αγοράσει κουπόνια από ένα σούπερ μάρκετ. Θα τα δώσουμε στους κοινωνικούς λειτουργούς του οργανισμού, τους οποίους εμπιστευόμαστε και οι ίδιοι θα πάνε να τα προσφέρουν σ’ αυτές τις οικογένειες.

Μετά θα πάμε στο ευαίσθητο κομμάτι του παιδιού. Στον Βόλο υπάρχουν διάφορα ιδρύματα. Επιλέγουμε κάθε χρόνο το Ορφανοτροφείο. Για παράδειγμα πέρσι τα Χριστουγεννα ντύσαμε πάνω από 20 παιδιά «από την κορυφή μέχρι τα νύχια».

Αυτοί που εκπροσωπούν την ομάδα και αναφέρομαι στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Νίκη -που για εμάς είναι ευεργέτης- Αλέξη Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Βενέτη, πήγαν οι ίδιοι και ψώνισαν τα ρούχα για να ντύσουμε τα παιδιά. Πήγαμε όλοι μαζί εκεί, καθίσαμε και συνομιλήσαμε.

Δυστυχώς φέτος δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί τα μαγαζιά βρίσκονται σε περίεργη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού. Ρωτήθηκε η πρόεδρος του ιδρύματος για το ποιες ανάγκες έχουν τα παιδιά και συγκεκριμένα μας είπε ότι θα χρειαστούν ένα ή δύο λάπτοπ για την τηλεκπαίδευσή τους. Ασφαλώς θα κάνουμε κι εκεί την επίσκεψή μας στην παιδιά.

Επίσης υπάρχει ακόμη ένα ίδρυμα, η Κιβωτός του Κόσμου. Εκεί στεγάζονται παιδιά για τα οποία οι γονείς έχουν χάσει την επιμέλεια. Βρισκόμαστε σε επαφή με τον ιερέα που είναι υπεύθυνος σ’ αυτή τη δομή και όποιες ανάγκες έχουν τα παιδιά θα προσπαθήσουμε να τις καλύψουμε. Σκοπός μας είναι να βάλουμε την Κιβωτό του Κόσμου και στη φανέλα της ομάδας».

Για την εν γένει προσφορά της ΠΑΕ Νίκη στο κοινωνικό σύνολο: «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Όπως είπα και πριν, για εμάς η Νίκη είναι ιδέα και ιερό κειμήλιο. Δεν μπορούμε να μην ασχοληθούμε με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας. Ο κόσμος της Νίκης με όσα προαναφέραμε είναι συνυφασμένος. Θέλουμε το ευ αγωνίζεσθαι, έχουμε πάνω από 1.500 ενεργά δελτία αθλητών και γενικά θέλουμε να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία».

Για τη στάση που τηρούν οι Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης ως επικεφαλής της βολιώτικης ΠΑΕ: «Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που εκπροσωπεί την ΠΑΕ Νίκη Βόλου, τον μεγαλομέτοχο κ. Παπακωνσταντίνου και τον αντιπρόεδρο κ. Βενέτη, διότι βαδίζουν ακριβώς πάνω στη δομή της Νίκης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το